PODELI
Foto: Ivana Jovanović

U maju ove godine Mihajlo Blagojević rešio je da se vrati u Novi Sad posle dvogodišnje pauze po završetku master studija. Prvi put došao je zbog želje za kvalitetnim obrazovanjem, sada je tu jer voli ovaj grad zbog svega što nudi, a koliko je dobar promoter Novog Sada govori činjenica da je nagovorio i nekoliko prijatelja da se presele.

Mihajlo je rođen 1992. u Boru, završio je saobraćajni smer na Fakultetu tehničkih nauka, ali ono čime se trenutno bavi su animacije i motion graphic design tako da nije vezan za određeno mesto kako bi obavljao svoj posao: Sama činjenica da moj posao ne zavisi od lokacije govori da je ovaj grad moj izbor. Takođe, mislim da uprkos tome što je 2021. Novi Sad Evropska prestonica kulture, on je prestonica kulture ove zemlje svake godine.

Ističe da je ovo najbolji grad za život u Srbiji, a po njegovom mišljenu sigurno najlepši jer je dovoljno veliki i pun događaja, ali ne prevelik i nema nenormalnih gužvi u kojima prođe pola života.

Novi Sad je kao magnet za mlade ljude, i za one ne baš tako mlade koji žele da započnu porodični život baš ovde, objašnjava Mihajlo i dodaje da su mu se desile brojne anegdote koje su deo mladalačkog života. Lepa sećanja vezuju ga i za studentske dane i boravak u studenjaku što je ipak nešto što se pamti ceo život.

Možete ga sresti na Keju dok trči jer je za njega to vrsta meditacije, a kao omiljena mesta još ističe centar i Tvrđavu.

*Priča je nastala u okviru projekta “Najlepše priče o Novom Sadu”  koji realizuje Udruženje Remiks, a finansira Omladinski savez udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019“