PODELI

Miloš Zubac i Milan Korać, koji su 15. februara objavili drugi zajednički album “Serbia”, pesmom “Svedok da sam znao” kao singlom uspešno su predstavili ovo izdanje ljubiteljima dobre muzike i angažovanih stihova. Njihova pesma je nakon nekoliko nedelja dostigla prvo mesto objedinjene top liste Radio Beograda 202.

Svedok da sam znao je drugi singl s njihovog albuma angažovane lirike, na kojem su pored svojih stihova predstavili poeziju klasika srpske književnosti – Vladislava Petkovića Disa, Milutina Bojića, Miloša Crnjanskog, Milovana Danojlića i Pera Zubca, Miloševog oca.

Albumom “Serbia” Zubac i Korać otvoreno preispituju preovlađujuće društvene, istorijske i kulturne kolektivne obrasce s ciljem da probude zdravu kritičku svest prema društvenim okolnostima putem muzike i stihova od kojih su neki stari preko stotinu godina, a jednako su aktuelni kao u vreme kada su nastajali.

U snimanju albuma Serbia učestvovali su svi članovi novosadskog sastava Šinobusi. Izdanje potpisuju Rock Svirke Records, a novosadska koncertna promocija u knjižari Bulevar Books najavljena je za utorak 16. april.