PODELI

Još uvek aktuelni pobednici petog izdanja Bunt Rok Festivala, članovi benda Lagana Sreda objavili su treći video spot za pesmu „Novo vreme”. Ekranizacija pesme premijerno je emitovana 7. aprila u emisiji „Bunt“ (RTS).

“Pesma je nastala pre otprilike tri godine ali se nazivom i tematikom uklopila u današnje doba i ono što nam se trenutno dešava.” kaže pevač, gitarista i frontmen benda „Lagana Sreda“, Stefan Niketić.

“Tekst pesme govori o lažnim obećanjima koja su konstantno slušale kako naši vršnjaci tako i generacije pre nas… sve te neke lažne nade o nekom “novom” vremenu. I mi, kao i oni pre nas- sada čekamo da to vreme prođe, kako bi možda, jednom- bilo bolje.”– dodaje Filip Janjić, basista benda.

Spot za pesmu “Novo vreme” snimljen je u studiju “Beat” u zgradi BIGZ- a, tokom poslednjih dana bitisanja ovog neformalnog prestoničkog kulturnog centra i svojevrsnog utočišta, kako za stvaraoce i umetnike, tako i za publiku koja je godinama pratila njihov rad.

Ovo je prvi spot u kojem i zaista sviramo. Do sada nismo primenjivali ovakav pristup u našim spotovima ali pošto već čekamo da prođe „novo vreme“, rešili smo da se i mi malo promenimo, da se još više angažujemo…“ nastavlja Filip i dodaje:

„Takođe, prvi put smo odlučili da imamo profesionalce u vezi sa stilizacijom, nosimo dizajniranu odeću. Zahvaljujemo Biljani Nastić i Zoranu Ostojiću, koji su osmislili i kreirali odevne komade za naš vizuelni identitet u ovom spotu.“

Kao i u prethodna dva video spota, članovi benda su i u ovoj ekranizaciji njihove pesme glavni akteri.

„Želeli smo da što vernije dočaramo, prikažemo te unutrašnje sukobe, borbu koja se odvija u svima nama. Dramaturški, akcenat je na borbi, preispitivanju, izvesnoj teskobi ali i nagomilanoj energiji, koja je sputana – sve to je zadesilo mnoge umetnike u današnjim okolnostima. Ne retko, čovek je u tako delikatnim situacijama- sam sebi najveći neprijatelj… Samo snimanje je bilo veoma izazovno i zahtevno ali smo veoma zadovoljni rezultatom i verujem da smo uspeli da prenesemo emociju i poruke naše pesme.”– zaključuje Stefan Niketić.

Video spot za pesmu “Novo vreme” grupe Lagana sreda nastao je kao rezultat uspešne saradnje benda sa najdugovećnijom TV rok emisijom- emisijom “Bunt”, uz podršku Sokoja.

Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.