PODELI

Novi spot grupe Xanax snimljen je za pesmu “Mašinerija (remix)”.

Ovo je drugi singl sa aktuelnog albuma „Ispod površine“. Pomenuta pesma je četiri nedelje bila na prvom mestu emisije „Diskomer“ Radija Studio B.

Spot za pesmu “Mašinerija” je urađen u saradnji sa Dejanom Stanisavljevićem (frontmanom elektro pionirske grupe Beograd) sa kojim grupa Xanax sarađuje već više od godinu dana.

Dejan Stanisavljević je učestvovao i na debi albumu “Ispod Površine” produkcijom nekoliko numera kao i sa dva remiksa.

“Interesantno je da smo spot radili preko WEB-a jer ja zivim u Kanadi, a band je naravno u Srbiji. Pola je snimljeno u Beogradu, a pola u Vankuveru gde sam konačno i završio sve specijalne efekte i rad u Adobe After FX-u.“ – kaže Dejan.

http://www.youtube.com/watch?v=yAr-tN_8m3M&feature=plcp

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yAr-tN_8m3M&feature=plcp]

Sana Garić, protagonistkinja spota i frontwoman benda Xanax dodaje: “Deo spota je sniman na 24. spratu solitera na Banjici, gde su se kamerman Marko Simić i članovi benda hrabro peli kroz maleni prozor na krov (smeh). Na taj usnimljen materijal smo dodali predeo iz mašte – animaciju kojom smo pokušali da što bolje dočaramo nehumanu mašineriju u kojoj se krije cvet koji cveta iz betona. Spot je jedan šareni kolaž sa dosta simbolike koju svako moze da protumači kako želi.”

Novi spot dodaje još jedan sloj značenja pesmi “Mašinerija” jer kroz kombinaciju žive slike i kompjuterski generisane grafike plastično prikazuje kontrast između nehumanosti modernog društva i neuništivosti slobodnog duha.

Xanax i Dejan nastavljaju saradnju, te trenutno rade i na pesmama za novi album, a kako će sve to zvučati čućemo uskoro.

Xanax možete slušati uskoro u Beogradu, 02. decembra u beogradskom KC Drugstore. Iste večeri, na istom mestu možete čuti i bend Mravi.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.