PODELI

Slovenačka grupa Werefox upravo objavljenim spotom za pesmu “The Redneck Genius Story” predstavila se u nešto drugačijem svetlu.

Ako je video spot “March Of The Finest” sa prvog albuma “I Am Memory” pokazao bend Werefox u svom pravom elementu, “The Redneck Genius Story” je više u narativnom i sanjivom roadtrip stilu. Spot prikazuje viziju budućnosti jednog momka čije središte u životu je crveni Mustang. Spot je sniman na više lokacija – autoputu, crkvi, ulicama i naravno, u Mustangu.

I video i pesma su za inspiraciju imali novelu američkog pisca Harryja Crewsa “Car”, u kojoj je prikazana patološka vezanost glavnog protagoniste Hermana uz njegov automobil, koji na kraju pojede, što za njega predstavlja ultimativni akt ljubavi.

U videu je u ulozi mladog Hermana Dion Launay, a u ulozi odraslog Hermana je Filip Samobor, koji sa katarzičnom energijom ide prema Hermanovoj sudbini. Pratimo transformaciju glavnog junaka i kraj nas dovodi na početak, kada odluči da ga neće ubiti to što najviše voli.

Režiju spota potpisuje Katarina Rešek, snimatelji su David Lotrič, Jan Jenko, Peter Perunović, asistentkinja Mankica Kranjec, dok su za montažu bili zaduženi Katarina Rešek i Manuel Hahn.

Werefox, supergrupa sastavljena od muzičara iz nekoliko etabliranih slovenačkih bendova, nastavljaju promociju svog prvog albuma “I Am Memory”, te se uskoro mogu očekivati koncertni nastupi u skoro svim bivšim Jugoslovenskim republikama, ali i van granica nekada zajedničke države.