PODELI
Pre nekoliko dana Azil 5 objavio je svoj novi spot, jedanaesti po redu za isto toliko godina postojanja, za pesmu “Boemska“. U spotu su korišćeni snimci koje je napravila Radio-televizija Vojvodine povodom koncertne proslave desetogodišnjice benda u novosadskom Studiju “M” 6.marta 2015. Produkciju zvuka potpisuje Darko Varga, dok je za montažu spota bio zadužen Bogdan Ljubišić.

Azil 5 je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući autorskom muzikom. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008.), „Nema čoveka danima“ (2011.) i „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (Lampshade Media 2014.) kao i 2 albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009.) i „Živi Azil“ (2013.).

Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop, fusion i od skoro world music uticaja. Tokom svoje karijere stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice kroz nekoliko stotina nastupa. Azil 5 su Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Borko Basarić, Sava Nikić, Dušan Kolarski i Ivan Jeneckov.

Foto: Boris Kočiš