PODELI

“Meet Me In Moscow, part one” novi je EP istaknute hrvatske kantautorke Lovely Quinces. “Meet Me In Moscow, part one” prvo je diskografsko izdanje Lovely Quinces od debija “No Room For Us” iz 2013. godine. U te protekle dve sezone mnogo toga se izdešavalo u karijeri Dunje Ercegović, od otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu te rasprodanih klubova u Hrvatskoj preko nastupa u regiji i Evropi do prekookeanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto.

Ipak, verovatno najveće priznanje došlo je prošlih meseci kad je s grupom Giant Sand odsvirala evropsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barseloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije usledila je ona s Thurston Moore Bandom gde je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta.

Kao prvi singl odabrana je emotivna, slojevita i moćna “Tide” koja spade u sam vrh LQ radova. Kompletan materijal sniman je početkom godine u Zagrebu. Dunja je sve pesme napisala, otpevala i u svima odsvirala gitaru, a Mark Mrakovčić je odsvirao sve dodatne instrumente i snimio i producirao ceo EP.

“Meet Me In Moscow, part one” objavljen je danas, isključivo u digitalnom formatu i može se kupiti preko Lovely Quinces Bandcamp stranice, a od sledeće nedelje i preko iTunesa, Amazona i ostalih servisa.

Dodatak “part one” znači naravno da postoji i “part two” koji će biti objavljen u oktobru, takođe kao digitalno izdanje. Oba EP-a biće spojena na album istog imena, “Meet Me In Moscow”, koji će u novembru biti objavljen na CD-u i LP-u.