PODELI

Pozorišna predstava “Beton Mahala”, koju izvodi osam mladih glumaca novopazarske Dramske trupe “Joj, evo ih ovi”, nakon festivala “Na pola puta” u Užicu biće odigrana 5. maja na kamernoj sceni Srpskog Narodnog Pozorišta u Novom Sadu.

“Beton mahalu” su režirali glumci Branislav Trifunović i Rifat Rifatović, a do sada je premijerno i reprizno izvedena u Novom Pazaru, nakon čega je usledila zabrana i negodovanje, o čemu se u medijima pisalo, te posle pauze od tri meseca igrana je u Kruševcu, Paraćinu i Užicu.

Tekst za predstavu napisali su Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović i Petar Kostić, koji i tumače sve uloge.

Mladi glumci novopazarske Dramske trupe “Joj, evo ih ovi” probudili su pre dva meseca brojne emocije i ustalasali lokalnu javnost predstavom koja kritikuje školstvo, dvojezičnost, političare, porodicu, odnose među ljudima.

Ideja za ovu predstavu nastala je tokom Festivala pozorišta mladih (Youth Theatre Festival) koji se već dve godine održava u Novom Pazaru, u organizaciji Kancelarije za mlade.

Početak predstave je u 20,30 časova.


.