PODELI

Silvija Stanišić, novosadska Norma Jeane Mortenson, poznatija kao Merlin Monroe, nastupila je u sredu, 15. avgusta na Brod teatru. Letnja pozornica Novog Sada, usidrena na obali Dunava, na Beogradskom keju pored mosta tzv. Duga, vedro nebo i vetar koji osvežava letnje dane su doprineli doživljaju koji je usledio.

Iako je nastup kasnio 30 minuta od najavljenog početka u 21h, pojava Silvije Stanišić sa savršeno nameštenom frizurom, osmehom i replikom najpoznatije bele haljine iz filma “The Seven Year Itch” iz 1955. godine, kao i otvaranjem nastupa pesmom “I Wanna Be Loved By You” je u potpunosti razoružala publiku.

Svojim glasom i neposrednim obraćanjem publici je učinila da jedno, naizgled obično, veče pretvori u vremensku mašinu.

“Some Like It Hot” pesmom je razveselila prisutne. Postavljena garnitura stolova Brod teatra je i pre početka show-a bila popunjena, no i okviri šetališta su nakon izvođenja druge pesme postali puni zastalim prolaznicima.

Iako je sama na sceni odavala takvu energiju kao da je veliki broj ljudi odjednom nastupa, ipak su joj se  pridružile dve devojke iz plesnog kluba “Akokan”.

“Stupid Cupid” pesmom je naša  šarmanta i vesela Merlinka publiku vidno zabavljala. Svojim glasom, plesnim pokretima i gestikulacijama je nestvarno podsećala na legendarnu glumicu i pevačicu.  Nakon “Baby I’m Trough With Love” je usledila pauza uz pušten snimak najpoznatijeg govora i čestitke rođendana predsedniku John F. Kennedy-iju, pri čemu se srpska Merlin Monroe pojavila u još seksipilnijoj dugoj beloj haljini sa dubokim izrezom i započela drugi deo nastupa razigrano uz pesmu „My Heart Belongs To Daddy“, poznatija i samo kao „Lolita“.

Silvija Stanišić, ne samo da je uspela da dočara šarmantnost poznate glumačke i muzičke dive, već je na scenu donela i njenu opštepozantu „blesavost“ koja je unosila dobro raspoloženje svim prisutnima.

Pesmom „Sweet Dreams“ je pokazala izuzetan raspon u glasu, dok je pesmom „Diamonds Are A Girls’s Best Friend“ ponovo uzburkavala atmosferu.

Najviše emocije kod publike je izazvala pesmom „Moon River“, te se nakon iste obratila publici sa porukom:“Nadam se da ćete nastaviti da sanjate, jer snovi i porodica su jedini koji uvek imaju smisla“.

Nastup od četrdesetak minuta je zatvorila skakutajući na sceni uz pesmu „These Boots Are Made For Walkin’“.

Novosadska Merlinka je svojim osmehom i koketiranjem unela pozitivnu energiju na sceni, a potom istu prenela i na publiku svih generacija. Natup takvog tipa odvede prisutne u neki drugi svet, u neki drugi grad…Ovakvim događajima Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS) dokazuje da odlično prepoznaje kako kulturu, tako i svoje građane.

SKCNS je na Beogradskom keju u večernjim časovima, a na bini Brod teatra u narednom periodu najavio održavanje niza predstava, filmova, radionica i koncerata za publiku svih generacija.

Novi Sad ovim pokazuje da je stvarno Grad Kulture.

Ana Ilić

Foto: Konstantin Polzović