PODELI

Nezaboravna Božićna žurka u funky i džez stilu, s primesama elektronskog zvuka, biće organizovana u Novom Sadu u petak, 22. decembra, u klubu Dom b-612 s gostima iz inostranstva.

Dva dana pre Božića, uz zvuk džeza, fanka i amibijenta, u Novom Sadu  će se predstaviti češki i slovački muzičari Džej Delver bend i producent Grnje koji dolaze preko projekta Nu Sound of Visegrad, a uz lokalnu podršku KNOW HOW Production i Doma B-612 (Dom b-612, Svetozara Miletića 40). 

Novi Sad i celo područje Vojvodine koji su poznati po slovačkoj manjini biće u prilici da uživaju u svirci poznate čehoslovačke grupe Džej Delver (Jay Delver), s njihovom savremenom fuzijom džeza, funka, rocka i popa, inspirisano od strane Džejmi Kuluma i Harija Konika. Iz Brna, odakle dolaze, stiže nam novi talas progresa i kvalitetnog popa, uz putovanje u prošlost kroz funki gruv zvuk, čiju kombinaciju bend usavršava kako kroz žive i energične koncerte, tako i kroz svoju radijsku emisiju i program kluba koji vode.

Martin Chrenko aka Grnja (GRŇA) je saksofonista sa klasičnom muzičkom edukacijom, čiji su prvi muzički koraci bili fokusirani na funk, džez bluz ili hip hop. Međutim, ubrzo je dobio priliku da svira sa didžejem i otkrio šarm i energiju spoja njegovog stila s elektronskim zvukom. Tokom godina je izvodio razne numere u brojnim lokalima u Bratislavi, a osim haus muzike, zanima se i za nastupe sa DnB didžejevima. Pored slovačkih imena kao što su Fatsound i Changing Faces, imao je čast da nastupi sa hedlajnerima kao što su Hibrid Minds, Utah Jazz, Hugh Hardie, Paul SG. Trenutno producira i svira svoj set koji prelazi žanrove kao što su Glitch hop, DnB, Soulful house ili UK Garage.

Događaj je podržala slovačka Fondacija za podršku umetnosti (FPU).

Organizator Music Press Production, lokalna podrška KNOW HOW Production ( http://www.knowhowproduction.com ) i Dom B-612.

Satnica događaja:

21:00 – početak

22:00 – Jay Delver

23:30 – GRŇA