PODELI

Da li ste znali da vam je jedno od ljudskih prava i pravo da kvalitetno provedete slobodno vreme? Naredne godine Novi Sad je grad mladih. To je vreme kada glas mladih treba da se čuje i poštuje i da mladi zauzmu svoje mesto u društvu. Zato OPENS otvara vrata firmama, preduzetnicima, institucijama, zabavi i kvalitetnom slobodnom vremenu.

Jedan od poslednjih uzbudljivih koraka ka godini Omladinske prestonice Evrope jeste veliki i besplatan koncert za sve Novosađane.  Na samom početku dočekuje vas DJ Tomash, nakon njega nastupaće perspektivan novosadski bend UV, a za kraj regionalne zvezde- Elemental. Koncert će biti održan u Auli Master centra, u nedelju, 9. decembra sa početkom u 21.00 čas.

Poslednje OPENS dane ove godine OPENS tim organizuje u decembru i to baš na Međunarodni dan ljudskih prava, a veliki koncert Elementala, zapravo je samo uvod u magiju koja sledi.

“Osnovna ideja “OPENS free day-a” jeste da nam je jedno od garantovnih ljudskih prava i ono koje kaže da imamo pravo da kvalitetno provodimo svoje slobodno vreme. Ipak, mnogi, kvalitetni programi, mladima često nisu dostupni, uglavnom zbog materijalnih razloga. “

OPENS je, stoga, već sada kreirao online platformu (https://freeday.opens2019.rs/) u kojoj se nalazi pregled kompanija i institucija koje su partneri na ovom događaju, kao i spisak aktivnosti i programa koje ti partneri nude. Svaka mlada osoba u Novom Sadu ima samo jednom pravo na besplatnu aktivnost, odnosno jedan vaučer koji bi važio za dve osobe. Vaučeri se, uz uvid u ličnu kartu, podižu u prostorijama OPENSa (Laze Telečkog 2).

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. Sama ideja ovakvog obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme – pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Ideja OPENS dana jeste da što većem broju mladih ljudi približe sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.