PODELI

Drugo letnje izdanje Shuriken festivala održano je 16. juna u Novom Sadu u klubu The Quarter. Iako je planirano da i ovo izdanje bude open air, najavljene vremenske nepogode su bile razlog da se žurka preseli sa Petrovaradinske tvrđave u Kinesku četvrt.

Zvezda večeri jeste bio Matt iz Hybrid Minds-a koji jesu najtraženiji liquid drum ’n’ bass duo na svetu. Pored Matta, lokalnu DJ podršku su činila poznata imena domaće dnb scene. Događaj je otvorio mladi Same (Avram Balaban) koji je ujedno i pobednik konkursa Play @ EXIT, te će on ove godine nastupiti i na EXIT festivalu uz podršku Drop Sensei organizacije. Sledeći je bio Rcallz (Danilo Crnojević), uspešan DJ i producent koji iza sebe ima velik broj, kako nastupa, tako i izdanja za poznate dnb diskografske kuće. Podignuta atmosfera i dobra enegrija su se mogle osetiti kada je na scenu stupio član Drop Sensei ekipe Leol (Lehel Papaček). Odličan izbor traka je učinio da deep roller set natera sve prisutne na igranje i podigne temperaturu u Quarter-u za koji stepen. Nakon Leola, na red je došlo ono što je publika čekala celu noć, Matt je započeo karakterističan liquid set. Iako je birao trake koje su, tipično za liquid, pune melodičnosti, ubacivao je i po koju energičniju, kako se ne bi mnogo osetio kontrast energije između njegovog i Leolovog seta. Očekivano, set je bio prepun dobrih melodija, odličnih vokala i emocija. Set je  uspeo da nadmaši očekivanja publike koja su bila ogromna.

Raspoložena publika dočekala je Bozneta (Branimir Bojanović) i Rokstera (Boris Rojko) za DJ pultom. Ovaj dvojac je uspeo da opet zagreje atmosferu ’besnijim’ pesmama i da osigura dobar provod koji je za njih karakterističan. Festival je zatvorio Bane (Branislav Siječanj) član somborske dnb ekipe United Noise, koji je publiku ’vozao’ do ranih jutarnjih časova. Njegov set je bio odlikovan jump-up pesmama koje su sa sobom donosile karakterističan vajb i doprinele energiji žurke. Domaćin je bio MC Bo_Jah koji je vokalno ispratio ceo događaj pred dupke punim Quarterom.

Ovo je već druga godina saradnje Drop Sensei organizacije sa EXITom, tako da je ovogodišnji Shuriken Summer Fest bio u znaku najvećeg srpskog festivala. Ovaj fest jeste bio zagrevanje za binu Drop Sensei organizacije na EXITu koja nosi naziv  Beats & Bass, i prva je bina na najboljem evropskom festivalu na kojoj će dve večeri festivala moći da se čuje isključivo drum ’n’ bass.

Isidora Popović

Foto: Miljan Milekić