PODELI

U petak 23. decembra u klubu Rock House 2 (Despota Stefana 11) sa početkom u 22h nastupiće dva novosadska benda, Odvojena svarnost i Bunker 13.

Odvojena Stvarnost promovisaće svoj treći studijski album ”Prava sreća tek dolazi” uz podršku prijatelja iz benda Bunker 13. Organizatori najavljuju energičnu, autorsku svirku koja uz oštre, angažovane tekstove kombinuje alternativni rok sa pankom na zanimljiv i originalan način pružajući psihodelično iskustvo poklonicima žanra, koje će se dugo prepričavati i iznova preživljavati.

Bend Odvojena stvarnost nastao je 1992. godine. U prvoj fazi (1992-1999) bend radi u sastavu Đorđe Mijatović-gitara, Vasa Mijatović-bubanj, Gordana Mijatović-bas, Željko Baćanov-vokal, i izdaju dva kasetna izdanja” Samo za sebe” (1993) za Take it or leave it etiketu i ”Čekam” (1996) sa Sinišom Miletić na vokalu i Milan Miladinov gitara. Takođe na albumu učestvuje i Svetlana Vuković – Cecilia na violini, a kasnije se bendu priključuje i Stamenković Aleksandar -Blu na klavijaturi. Album izdaje Metropolis records. 1999. odlučuju da prestaju sa radom da bi 2012. godine posle više od decenije pauze nastavili sa radom u izmenjenom sastavu. Umesto Gordane, na bas gitari je ovoga puta Vladimir Ristić, sa kojim bend snima treći studijski album ”Prava Sreća Tek Dolazi” krajem 2013. godine. Album izlazi u Hrvatskoj za čuvenu ” Slušaj Najglasnije” etiketu. Početkom 2015. Ristić napušta bend i na basu ga menja Marko Vulinović iz benda Tetrapank.

Bend Bunker13 nastao je aprila 2016.godine i svira alternativni Punk-R’N’R’ sa notom grunge-a, primesama energičnog i jasnog bluesa, propraćeno iskrenom emocijom i energijom garažnog benda. Kroz svoje nastajanje bend se gradio kroz uticaje bendova i autora kao što su Rolling Stones, Billy Idol, Jimi Hendrix, The Cult, Placebo, Etta James, Pearl Jam, Allman Brothers Band, Jetro Tull, Jet, Nirvana, Radiohead, The Smiths, Guano Apes, Skunk Anasie, i sl. Bend radi autorsku muziku koja se oslikava prepoznatljivim i upečatljivim vokalom podržanim eksplozivnom gitarom, distorzivnim bassom i energičnim bubnjem sa dijapazonom od ambijentalne suptilnosti do čiste agresije, inspirisane emotivnim, socijalnim i društvenim motivima. Bend svojom energijom i autentičnošću ne ostavlja prostor ravnodušnosti. Bend čine Saša Danko-vokal, Srđan Dragomanović-gitara, Andrej Jovanović-gitara, Ivan A. Černjak-bas gitara i  Aleksandar Milovanović-bubanj.

Ulaz je slobodan.