PODELI

U utorak 11. juna u maloj sali Doma kulture “Studentski grad” sa početkom u 20 časova, održaće se veče posvećeno Branku Radakoviću.

Branko Radaković je bio multimedijalni umetnik koji je stvarao u oblasti filma, muzike, likovnih umetnosti i poezije. U čast prerano preminulom stvaraocu prikazaće se njegov poslednji dokumentarni film Marketing, sa kojim je osvojio prvu nagradu na festivalu Srpski Holivud 2018.

Rođen je 26. januara 1982. u Paraćinu, gde je završio gimnaziju 2001. godine. Sa jedanaest godina počinje da se bavi umetnošću, a sklonost ka umetničkom stvaralaštvu pokazivao je u još ranijem detinjstvu.

Godine 1996, osnovao je autorski rok bend Argus u kome je pre svega, komponovao, pisao tekstove, svirao solo i ritam gitaru. Svirao je i u rok grupama: JSZ, Mandrake, Rock express, Olovni balon…

Godine 2002. seli se za Kikindu. Diplomirao je 2005. na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Iste te godine se nastanio u Baču, gde je živeo i predavao likovnu kulturu u osnovnoj školi sve do svoje prerane smrti.

Napisao je zbirku pesama Trag koji ostaje. Godine 2006. počinje da se bavi filmom sa kojima je učestvovao na mnogobrojnim festivalima u Srbiji i svetu, a njegov kinematografski rad izuzetno cene i domaći i svetski filmski kritičari.

Preminuo je 4. novembra 2018. godine u Baču u 36. godini života.