PODELI

Kada kažem Laze Telečkog mislim na Lazino Tele. Kada kažem Lazino Tele mislim na dobar provod. Mnogim Novosađanima omiljeni pab u dobro poznatoj ulici jeste upravo Lazino Tele, pub koji je proteklog vikenda obeležavao 10 godina svog postojanja. I dok su se duž cele ulice dešavale promene, ovaj pub je ostao istrajan da svojim gostima pruži uvek kvalitetnu muziku i još bolji provod.Svakog gosta tri dana dosta… Ali ne i stalnim posetiocima Lazinog Teleta! Proslava ovog jubileja više je ličila na festival, nego na rođendansku žurku. Skoro 15 izvođača na 2 bine je 4 dana zajedno sa gostima slavilo postojanje ovog sada već kultnog mesta u Novom Sadu.

Tokom prva tri dana proslave nastupali su Texas Flood, Kralj Čačka, Killo killo banda, Iskaz i mnogi drugi. Dok je nedelja bila rezervisana za tribute bendove.

Nedeljno veče počelo je uz pank zvukove Novosađana koji su svirali pesme Ramonsa. Svirka je već sa prvim „one, two, three“ počela da razmrdava publiku pesmom „Blitzkrieg bop“. Sat vremena čistog pank zvuka, bez previše pauza između pesama, ljubitelji pank muzike imali su prilike da čuju najveće hitove legendarnih Ramonsa. Nisu izostali „California sun“ i „I wanna be sedated“. Kako se nastup bližio kraju tako je Tele postajalo tesnije za sve one koji su hteli da čuju verne obrade nekih od svojih omiljenih bendova. Za kraj tribute Ramonsa izveli su „The kkk took my baby away“ i  najavili goste iz Beograda…

arctic monkeys

U tom trenutku, za ljubitelje nešto sporijeg ritma, na donjem spratu nastupali su dobro poznati Kruševljani – Stereo Deficit (tribute to Arctic Monkeys). Oba sprata su do tad bila vidno popunjena, pa je najveća mana bila skakutati sa jednog na drugi sprat. Fizički je bilo nemoguće slušati dva benda u isto vreme, a nije da nismo pokušali, dali smo sve od sebe. Gosti na donjem spratu su horski pevali hitove sa poslednjeg albuma kao što su „Why You Only Call Me When You’re High“, „Knee Socks“ i naravno „Do I Wanna Know“.

Uspeli smo da čujemo ove hitove Monkeysa, a da ipak stignemo na sam početak tribute benda Metallica. Već od samog starta ovog benda iz Beograda, bilo nam je jasno zašto su organizatori baš njih ostavili za sam kraj. Uvodna pesma “Fuel” svima je stavila do znanja šta mogu da očekuju u narednih sat vremena. Pored vernih obrada, gitarskih rifova i solo deonica, ono što krasi ovaj tribute bend jeste i njihov izgled. Članovi benda svojim oblačenjem, a pomalo i izgledom podsećaju na Džejmsa Hetfilda i družinu. Nije nam bilo teško da na trenutak zaboravimo da je u pitanju tribute bend, već originalna postava Metalike koja je došla u Lazino Tele. Već je prošla ponoć, polako smo gazili ka tom prokletom ponedeljku i kraju ove nesvakidašnje rođendanske proslave. Nakon neizostavne pesme “Nothing else matters” usledio je furiozan kraj uz “Enter Sandman” i “Seek and destroy”. Oduševljena publika se nije razilazila, bila je željna još hevi metal muzike, tako da im je bend uslišio želju i vratio se na bis. Možda je svako u publici bio uskraćen za još jednu “svoju omiljenu pesmu”, ali kada se sve sabere i oduzme niko te večeri nije nezadovoljan otišao kući.

mtele4dan

Verujemo da će ovi bendovi i u narednom periodu gostovati u Lazinom Teletu, zato pratite obaveštenja. Ako u nedelju niste bili u prilici da dođete, sledeći put kada čujete da u Teletu nastupa tribute Ramonsa, Arctic Monkeysa ili Metalike – znate šta vam je činiti.

Lazinom Teletu još jednom čestitamo jubilej, zahvaljujemo im se što postoje i nadamo se da ćemo još mnogo godina izlaziti znajući da nas tamo sigurno čeka dobra muzika.

Miljan Stojmenović

Foto: Miloš Spasić (galeriju fotografija pogledajte OVDE)