PODELI

Iako je ostalo više od dva meseca do početka četvrtog Omiš guitar festa (18 – 20. april 2013) organizatori su otkrili veći deo programa, kao i fond nagrada za najbolje učesnike.

Organizatori ponosno ističu da su prijave takmičara stigle iz Rusije, Austrije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Crne Gore, pa čak i iz Nepala.

Od najvećih imena organizatori su potvrdili dolazak španske flamenco atrakcije Barcelona flamenco, dvoje sjajnih mladih gitarista iz Srbije – Mladena Pecovića prošlogodišnjeg pobednika u kategoriji električna gitara i Vojina Kocića osvajača nekoliko najvećih svetskih takmičenja u klasičnoj gitari, takođe je najavljeno učešće i Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića iz Crne Gore, te mladog makedonskog gitariste Darka Bageskog.

“Ovo nije konačna lista učesnika, a cijelokupni prihod od ulaznica sa super finala u električnoj gitari ide djeci sa poteškoćama u razvoju koja će biti gosti festivala“, rekao je Neno Munitić, direktor festivala.

Kvalitet i značaj festivala prepoznale su veliki svetski brendovi i kompanije poput Strings by mail i Elixir, a organizatori su na Sajmu gitara i gitarske opreme potvrdili dolazak MK guitars iz Bosne i Hercegovine, zatim Giannisa Palaodemopulosa iz Grčke, te još mnogih drugih.

Izvesno je da će nagradni fond za najbolje učesnike takmičenja iznositi više od deset hiljada eura.

Pored vrednih nagrada u opremi, pobednik u kategoriji električna gitara dobiće i sedmodnevno letovanje za dvoje u gradu Omiš, plaćene koncerte, te video spot sa nastupa u visokokvalitetnoj produkciji.

Najavljeno je i proširivanje nagradnog fonda, ali organizatori nisu hteli da otkrivaju o čemu se radi dok svi detalji ne budu precizirani.

Prvog dana, 18. aprila, u 20h je svečano otvaranje Omiš guitar festa u restoranu Ribnjak kampa Galeb uz koncert Mladena Pecovića, sav prihod od ulaznica i dobrotvorne aukcije ide udruženju Agape kao pomoć za decu sa invaliditetom. Ovom prilikom biće otvorena i izložba rock fotografija dece obolele od multiple skleroze iz Udruženja Srce iz Splita koja će nastupiti u samom programu otvaranja.

U okviru otvaranja održaće se i super finale u kategoriji električne gitare i discipline glas i gitara. Takođe, prvog dana festivala, organizovaće se i modna revija gitara i nakita mlade omiške dizajnerke De Lene i modne marke Galeb.

Drugog dana festivala, 19. april, u 19h održaće se koncert klasične gitare na kome će nastupiti Darko Bageski (Makedonija), Vojin Kocić (Srbija) Duo Cerović – Krivokapić (Crna Gora), te kvartet Laurum (Hrvatska). Nakon koncerta predviđeno je druženje uz dalmatinsko veče u Gusarskoj konobi.

Trećeg dana, 20. aprila, je svečano zatvaranje festivala u hotelu Plaža uz nastup Barcelona flamenco, a nakon toga sledi opuštajuća jazz atmosfera uz sastav Repassage iz Splita u Gusarskoj konobi.

Pratite nove informacije i ja sajtu: www.omisguitarfest.com.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.