PODELI

Bend Emily Rose je instrumentalni blues rock bend iz Podgorice, nastao u januaru 2014. godine. Bend su osnovali Ivan Vuskanović – gitara, Luka Bjelica – bas gitara i Filip Radević – bubnjevi, a 2016. godine se priključuje Filip Đurašković – gitara.

Muzika koju stvaraju nastala je na uticajima bendova kakvi su: Pink Floyd, Alice in Chains, Led Zeppelin, Kyuss, Jimi Hendrix…

Bend, kao trio, odmah počinje sa autorskim radom kroz džeminge, koje su kasnije dorađivali i pretvarali u pesme. Debi album, pod nazivom “The Bahanacius” su snimili kao trio i objavili u januaru 2016. godine, nakon čega im se priključuje novi član benda na gitari.

Kao kvartet počinju sa radom na novom EP-u, pod nazivom “Orion’s Belt”, koji su objavili 20. aprila 2019. godine. EP se sastoji od tri pesme:
1.Beneath The Waters
2.Orion’s Belt
3.The Essence

EP “Orion’s Belt”, kao i prvi album “The Bahanacius”, snimljen je live u Ground Loop studiju u Podgorici, a produkciju potpisuje Ivan Pejović. Omot za EP dizajnirao je Luka Žarić.

Nove tri pesme su u laganijem ritmu, bazirane na atmosferičnom bluzu, sa manje muzičkih klimaksa, što je bilo karakteristično za prvi album. Ova konceptualna muzička priča ima tendenciju da slušaoca odvede na kosmičko putovanje ka pojasu sazvežđa Orion. “Orion’s Belt” se okreće ambijentalnijem zvuku sa uticajima različitih žanrova – bluza, džeza i psihodeličnog roka.