PODELI

Udruženje “HMM…” iz Novog Sada, u okviru program “Lokomotiva – lokalna omladinska incijativa”, otvorilo je drugi krug Konkursa za realizaciju omladinskih ideja u zajednici.

Program je namenjen neformalnim grupama mladih uzrasta od 18 do 30 godina, sa teritorije grada Novog Sada (Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Futog, Veternik, Kać, Rumenka, Kovilj, Kisač, Bukovac, Budisava, Begeč, Čenej, Stepanovićevo, Ledinci i Stari Ledinci).

“Lokomotiva” ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih.

Neformalne grupe mogu da predlože ideje iz oblasti obrazovanja (radionice, obuke, seminari, javne rasprave, tribine…), zdravlja (edukacije, razne dnevne akcije na temu zdravlja posebno o pitanjima pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, zaštite mentalnog zdravlja…), kulture i slobodnog vremena (izložbe, tribine, večeri društvenih igara, kreativne radionice, koncerti, sadržaji za kvalitetno provođenje slobodnog vremena…), informisanja (aktivnosti kojima želite da informišete mlade o vama važnim stvarima, kvalitetni i zabavni sadržaji za mlade…), ekologije (akcije ćišćenja, podizanja ekološke svesti…), bezbednosti (bezbednost na internetu, u školama, porodici, na fakultetima i sportskim objektima…) ili drugih oblasti za koje smatraju da mogu biti značajne.

Neformalnim grupama čije ideje budu odabrane “Lokomotiva” će pružiti podršku u vidu obuke na kojoj će dobiti znanja potrebna za planiranje i uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala. Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška  volontera i volonterki Mentorskog kluba “Lokomotive”.

Tekst  konkursa i prijavni formular mogu se pronaći na sajtu www.hmmns.org kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada. Popunjene prijave potrebno je poslati na mejl lokomotivans@gmail.com.

Drugi krug konkursa je otvoren od 14. oktobra.

Program „LOKOMOTIVA 2018“ realizuje udruženje „HMM…“ u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad“ i „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“.
Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.