PODELI

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) objavio je konkurs za predstave, za 24. po redu FEP, koji će se ove godine održati od 23. do 26. avgusta u Bačkoj Palanci.

Konkurs je namenjen profesionalnim pozorišnim trupama, koje izvode predstave za decu i mlade, a prijave su moguće do 31. marta.

FEP poziva sva profesionalna pozorišta koja izvode predstave koje se bave temom zaštite životne sredine, ekologije i ekologije duha. Ovogodišnja selektorka Festivala dramaturškinja Tijana Grumić  odabraće do 7. maja najbolje predstave koje će ući u takmičarski program ovogodišnjeg FEP-a. Selektorka očekuje da ćemo i ove godine na FEP-u imati priliku da gledamo nešto što će nam svima uzdrmati i pamet i emocije, ostaviti nas bez daha i ušuškati nas u lepotu pozorišta.

Kako je prethodne godine usled nedostatka sredstava trajanje samog Festivala bilo prinudno skraćeno, ove godine organizatori su odlučili da se bore jedinim preostalim sredstivma, onima kojima se služimo svi od malena, a to su sredstva MAŠTE. Povodom ovogodišnje borbe direktorka Festivala Sonja Petrović izjavila je da FEP predlaže da naša borba bude naše stvaralaštvo. Da naša revolucija bude ostvarivanje naših ideja. Da naša promena budemo – mi. Neka proizvod naše revolucije bude kreativno i nasmejano dete! MAŠTU NA VLAST!

Kako bi ovogodišnje izdanje Festivala zaista bilo revolucionarno, ovom prilikom pozivamo sve ljude dobrog srca i dobre volje, a koji imaju mogućnosti, da svojim donacijama na račun 205-88841-24 doprinesu što kvalitetnijem 24. po redu Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade.

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 24 godine približava pozirište i kulturu  mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu. U svoj rad uključuje veliki broj mladih i dece iz Bačke Palanke, okolnih mesta, ali i regiona.

Prijavite se za Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade i pustite MAŠTU NA VLAST!