PODELI

U Galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd) od 27. do 29. avgusta biće održan drugi po redu Poletov kantautorski festival Cantout by Rockstar, a tročlani žiri činiće Petar Janjatović, muzički novinar i rok kritičar, Dušan Strajnić, muzičar i frontmen grupe Stray Dogg i Jelena Pavlović, umetnički direktor Galerije Polet.

Poletov kantautorski festival je nastao iz inicijative da se kantautori i njihovo stvaralaštvo učine vidljiviijim i da se mapira kantautorska scena sa svim svojim vrlinama i potencijalima.

Tim povodom otvoren je i konkurs za sve zainteresovane kantautore na koji se do 20. avgusta mogu prijaviti punoletni kantautori koji će imati mogućnost da svoj rad predstave publici u dve kategorije: u takmičarskom i revijalnom delu. Svi zainteresovani mogu poslati svoje radove u video formatu (maksimalno dve autorske pesme) sa umetničkom biografijom i jednom fotografijom u visokoj rezoluciji na e-mail adresu: poletnovi@gmail.com, sa naznakom Takmičarski ili Revijalni deo. Na samom takmičenju kantautori mogu izvesti isključivo autorske pesme uz pratnju jednog instrumenta (jedna ili dve, po izboru autora).

Selekciona komisija će od prispelih radova odabrati takmičare, a odluka će biti javno objavljena na zvaničnoj stranici Galerije Polet. O najboljima će, na festivalu CantOut by RockStar, pored navedenog tročlanog žirija odlučivati i publika glasanjem za autore i pesme, čime će festivalska interakcija biti podignuta na viši nivo dovođenjem kantautora u što direktniju vezu sa publikom i pružanjem podstreka da stvaraju dalje. Stručni žiri doneće odluku o novčanim nagradama prvoj (15.000,00 RSD), drugoj (10.000 RSD) i trećoj nagradi (5.000,00 RSD), a biće dodeljena i specijalna nagrada publike, kao i zahvalnice svim učesnicima.

Specijalni gosti tokom trajanja festivala CantOut by RockStar biće i etablirani kantautori i ostvareni umetnici, čime će se, kao i prošle godine, izraziti poseban vid kolegijalne podrške u razvoju kantautorske scene u Srbiji i regionu.