PODELI
TAKT logo redni BR

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest biće održano od 17. do 18. septembra u Novom Sadu, a cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa. Prijave su otvorene do 10. septembra.

Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina.

Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem  jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala. Pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Prednost se daje onim autorima čije i ostale dve pesme odgovaraju propozicijama takmičarske pesme.

Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Prijava može da se obavi popunjavanjem formulara koji se može pronaći OVDE.

Uz prijavu, učesnici treba da dostave i tekstove pesama za sve tri kompozicije i prevode, ukoliko revijalne kompozicije nisu na srpskom jeziku. Takođe, potrebno je poslati i zvučni zapis svog rada, bilo kakvog kvaliteta i formata. To ne moraju biti pesme kojima se autori prijavljuju za takmičenje.

TaktFest 2016 održaće se u kafeu Šećer & Soul (kod JP SPC “Vojvodina”) u Novom Sadu od 17. do 18. septembra 2016. godine a glavna nagrada je VGS-elektro-akustična gitara by GEWA  kod glavnog ovogodišnjeg sponzora – muzičke kuće „Stringer”. Svi bendovi koji uđu u finale dobiće i video zapise pesama koje budu izvodili.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala ili dobiti putem telefona 064 181 45 39 (Milan Vračar) i mejla info@kulturanova.org.