PODELI

Četvrto izdanje Medijana Balkanrock festivala održaće se 1. septembra u Nišu.

Povodom toga otvoren je konukurs za demo bendove koji traje 10. avgusta.

Festival se i ove godine održava na amfiteatru niškog Keja u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja građana Balkanrock.

Konkurs važi za bendove bez zvaničnog albuma. Zainteresovani bendovi bi trebalo da pošalju tri autorska snimka (kvalitet nije bitan) i tekstove tih pesama, kao i kraću biografiju uz obavezan kontakt telefon predstavnika benda na adresu medijana@balkanrock.com.

Pravo na učešće imaju svi demo bendovi sa niškog područja koji nemaju nikakvo zvanično izdanje (ne računaju se samostalna EP i demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama).

Na festivalu će se takmičiti pet bendova, a prva tri mesta, po odluci žirija, dobiće kao nagradu snimanje po tri pesme u studiju, kao i njihovu objavu na kompilaciji “Medijana Balkanrock”.

Bendovi koje žiri odabere da se takmiče na festivalu, biće u obavezi da potpišu ugovor o saradnji sa Gradskom opštinom Medijana. Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje isključivo autorski repertoar u trajanju od 15 minuta koji će izvesti u amfiteatru na Keju.

Prošle godine pred punim amfiteatrom niškog keja pobednicima su proglašeni KZP, a u snimanju kompilacije učestvovali su još Testator i Kelevra.

Foto: Balkanrock.com

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.