PODELI

U subotu, 15. oktobra, u Kineskoj četvrti u Novom Sadu otvoren Omladinski klub. Klub će biti mesto okupljanja mladih i mesto gde će se realizovati razni sadržaji namenjeni mladima.

Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS tima, naglasio je da je otvaranje Omladinskog kluba značajan rezultat šestomesečnog rada i napora svih članova tima i donosioca odluka u gradu i zahvalio se ljudima koji su uspeli da u roku od deset dana renoviraju prostor koji je grad ustupio za ovu namenu.

U okviru Omladinskog kluba radiće i projektni tim OPENS-a, a klub se nalazi u prostoru gde je nekada bio restoran Davna vremena.

Na otvaranju je nastupao hor AKUD „Sonja Marinković“ koji iza sebe ima vrlo uspešnu godinu i osvojenih nekoliko značajnih priznanja, a zatim je predstavljen spot benda Dobro koji je snimio pesmu o Novom Sadu.

omladinskiklub

Članovi/ce Nacionalnog saveta za mlade sa juga, koji su članice Evropskog Omladinskog Foruma, takođe su prisustvovali otvaranju jer ovih dana borave u Novom Sadu, gradu kandidatu za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine.

Proglašenje koji grad će poneti titulu Omladinska prestonica Evrope 2019 biće u novembru kada ćemo saznati da li je Novi Sad uspeo da dođe i do ovog zvanja nakon što je proglašen za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu.

Ivana Jovanović