PODELI

Revijski program Serbia Fashion Week-a završen je pretposlednje večeri ove manifestacije.

Oni koji nisu iskoristili priliku da uživaju u revijama istaknutih evropskih i domaćih dizajnera tokom Internacionalnog festivala mode i dizajna, imaće mogućnost da prate retrospektivu dosadašnjih prikazanih revija u sklopu Serbia Fashion Awards-a.

Posetioci aprilske Nacionalne nedelje mode su gromoglasnim aplauzom pozdravili organizaciju ove manifestacije.

Pretposlednje veče Serbia Fashion Week-a otvorila je revija kreatorke Marine Banović iz Crne Gore. Manekeni su nosili divan nakit Katarine Zlajić, a predstavljene su uglavnom jednobojne crne, bele, roze, sive i jarko crvene haljine. Svaka je bila prošarana šljokicama, cirkonima i svetlucavim detaljima. Ženstvenost je pratila i ostale kreacije – široke suknje sa džepovima, šorceve i bele blejzere.

Marina Banovic a

Zvonko Marković koji je naglasio da je veoma srećan što je predstavio svoju kolekciju u Novom Sadu posle čak 12 godina, oduševio je publiku Serbia Fashion Week-a. Kreator je nastojao da svojim modelima istakne žensko telo u punom sjaju. Prvo su se nizale crne večernje haljine sa kamenjem i čipkom, zatim bele, pa roze i šampanj. Nežne nijanse jorgovana postigle su kreatorov cilj: bajkovitost i zaljubljenost. Poneki cvetni detalj i mašna na dnu leđa krasile su kreacije.

Zvonko Markovic a

U okviru četvrtog dana ovogodišnjeg Serbia Fashion Week-a publici se predstavio još jedan veliki kreator iz Srbije, Vasilije Kovačev. Kolekcija inspirisana dinamikom svakodnevnog života, svakako je ostavila pozitivan utisak na sve prisutne. Crna, bela i siva bile su boje koje su preovladavale, dok su dukati, koji su tradicionalni motivi srpske narodne nošnje, bili sastavni deo outfit-a, kako muških tako i ženskih kreacija. Ovaj talentovani kreator naglasio je kako inspiraciju pronalazi u svom poreklu, rodnom kraju, Vojvodini, te da svojim radom želi da da mali doprinos onome što moda za njega jeste, a to je svakako vrsta umetnosti, a ne samo surovi biznis. Muškarci i žene 21. veka zaslužuju odevne kombinacije koje prate turbulencije i preokrete sa kojima se susreću, stoga je Kovačev odlučio da takav unikat i ponudi svetu.

IMG_4692

U okviru Serbia Fashion Week-a bila je predstavljena i revija kreatorke Milene Radović iz Srbije koja je naišla na sjajne kritike publike. I ovu reviju je obeležila ženstvenost. Pojasevi oko struka su bili vezani u mašnu kao detalj. Sve kreacije odisale su romantikom, a na nekim haljinama mogli su se primetiti lepršavi karneri postave koji su prkosili uobičajnom i davali novu romantičnu notu.

Milena Radovic

Ime koje ćete sigurno zapamtiti ukoliko ste bili deo publike u velikoj balskoj dvorani, hotela Park je član Visoke mode Francuske, Eymeric Francois! Visoka elegancija, crna i crvena čipka, te nežno paperje kao lajt motivi provejavali su čitavom kolekcijom. Modeli koji su sjajno izneli kreacije ovog istaknutog umetnika i istinskog poznavaoca kako ženskog tela, tako i francuske istorije, opravdali su stavove po kojima su Francuzi odlični ljubavnici. Koketne haljine protkane najfinijim materijalima, a sve to uklopljeno sa senzualnošću inspirativih žena koje su na večerašnjoj reviji ponele te modele, publici su, bar za trenutak, širom otvorile vrata Mulen Ruža.

Eymeric Francois 3

Revijom ukrajinske kreatorke, Olene Dats zatvoreno je pretposlednje veče aprilskog Serbia Fashion Week-a. Jednostavne linije i svedeni krojevi bili su dovoljni da je publika pozdravi dugim aplauzom. Tradicionalnimotivi drevne Ukrajine savršeno su se uklopili u priču kroz koju nas je Olana povela. Maštom iskrojene dugačke večernje haljine na kojima su preovladavale crna, plava i bež boja, odavale su utisak da se ženstvenost zaista postiže na najednostavniji način.

Olena Dats b

Poslednjeg dana Nacionalne nedelje mode, publika če uživati u glamuru svečane dodele nagrada Serbia Fashion Awards koja podrazumeva retrospektivu predstavljenih revija sa Serbia Fashion Week-a, dodelu nagrada u više kategorija i to nagrada za najbolju modnu reviju domaćeg dizajnera, nagrada za najbolju modnu reviju inostranog dizajnera, nagradu za najboljeg mladog dizajnera, nagrade za najboljeg manekena i manekenku, najboljeg modnog blogera, kao i 4 nagrade van kategorija. Serbia Fashion Week u saradnji sa kompanijom Miss Yu nagrađenima dodeljuje specijalnu nagradu ‘’Jelena Anžujska’’ kao sećanje na njenu ulogu i doprinos našem narodu, a istovremeno podsećajući na bliskost i prijateljstvo sa narodom Francuske.

Tokom Serbia Fashion Awards-a biće upriličen i muzički program uz bend “Frajle”, Ivanu Jordan, Nikolu Burovca, Nevenu Božović i profesora Dujina sa svojim kvartertom.