PODELI

Legende britanskog panka, The Exploited, gostovali su u četvrtak, 26. aprila, u Novom Sadu. Jedan od najvažnijih bendova u istoriji panka napravio je nezaboravnu feštu u klubu SKCNS Fabrika. Kao predgrupe su nastupali sjajne devojke Replicunts iz Beograda i Dishumanity iz Kragujevca, dok su se glavne zvezde popele na binu oko dvadeset dva časa.

Satnica je maksimalno ispoštovana, a Fabrika je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Od momenta kada su se popeli na binu edinburški pankeri su prašili nesmanjenom žestinom. Nizali su se hitovi koje je publika horski pevala počev od Chaos is my life, Barmy Army, Fuck the USA i naravno himna benda Punk’s not dead. Verovatno ne postoji osoba koja je slušala ovaj pravac muzike, a da mu ovaj natpis nije bio na školskoj torbi. U prvim redovima su šutke bile non-stop i niste mogli da stojite bliže bini da vas ne okupaju pivom.

Postava ovog legendanog benda koji postoji već četiri decenije malo se promenila, ali je pevač benda ostao isti. Sa šezdeset tri godine, 2 infarkta i 8 stentova, on nije odustao od religije punk roka. I dalje isti imidž, harizma i bes kuljaju iz njega dok ne peva nego viče u mikrofon. Na kraju koncerta publika je pevala Sex and Violent da bi na kraju pozvali publiku na binu da otpeva pesmu sa njima. U publici je bilo ljudi od 7 do 77 godina koji su leteli u stage diving i u šutkama od prve do poslednje numere.

Koncert je bio baš kakvog smo ga i očekivali. Bilo je brzo,snažno i prljavo bez imalo političke korektnosti.

Fantastičan nastup The Exploited-a, odlična organizacija MH Concerts i Serbian Hellbangers grupe.

Dragica Mačkić