PODELI

Veterani makedonske scene, Parketi iz Bitolja, nastavljaju sa promotivnim aktivnostima povodom objavljenog novog albuma.

Ovoga puta plasirali su video spot, kreiran na njima svojstven način, za numeru “Bang Bang”.

Reč je zapravo o pesmi “Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” koju u originalu izvodi Cher.

“Svi iz benda voleli smo ovu pesmu i želeli da je sviramo na našim koncertima. Jednom prilikom smo na probi svirali originalnu verziju, ali nije nam baš legla i onda smo se odlučili da napravimo svoju. Kada smo je prvi put izveli na koncertu publika je poludela, te smo odlučili i da je snimimo”, pojasnio je Sasho Parket kako je ova kultna pesma pronašla put do njihovog aktuelnog albuma “Republika Frankestein”.

Parketi su se odlučili da ekranizuju i ovu numeru na svoj dobro prepoznatljiv, neobičan način.

“Spot je čisto zezanje. Dogovorili smo se da ustanemo u četiri ujutru, kada nema mnogo ljudi po ulicama, prikačimo selotejpom idiotsku kameru za auto i tako se snimamo, a za volanom auta bio je naš prijatelj koji nema vozačku dozvolu. Vozali smo se gradom, dok su nas prolaznici gledali u čudu. Iskreno mislimo da je ovo najbolja cover verzija koja se može naći na YouTube. Nije da se hvalimo, ali tako je. Nismo pitali originalne autore i izvođače, ali mislimo da će nam oprostiti”, otkrio je proces snimanja spota Sasho.

Energični Parketi nastavljaju sa iznenađenjima, a ovoga puta spremaju nekoliko pesama na srpsko-hrvatskom jeziku, te se u skorije vreme mogu očekivati i njihovi koncerti u državama ex-YU regiona.