PODELI

Nedavno je na Jadranskom sajmu turizma u Budvi predstavljen deo programa i koncepta ovogodišnjeg, petog po redu, Bedem festa koji će se održati 5. i 6. septembra na istoimenoj tvrđavi u Nikšiću.

Ispred festivala na prezentaciji u Budvi govorili su Petar Šundić, izvršni direktor festivala, i Biljana Vušović, saradnica na realizaciji pratećeg programa ove godine.

Kako svako izdanje ove manifestacije, koja se realizuje pre svega zahvaljujući nepresušnoj energiji organizatora i velikog broja prijatelja, ima svoj koncept i poruku koju nosi, ovogodišnji slogan festa je “Srce kuca tu je” što izražava činjenicu da je stvoreno jedno biće čije srce kuca i koje iz godine u godinu raste, na osnovama neprofitabilnosti i nekomercijalnosti.

Novina koju donosi ovogodišnje izdanje Bedem festa je multikulturalnost, koja će biti promovisana u pratećem delu koji će zvanično otpočeti prvog dana septembra, a u okviru koga će se održati niz drugih aktivnosti.

Prvi potvđeni učesnici glavnog muzičkog programa jesu legendarni Partibrejkersi, zatim Rambo Amadeus, kao i Marko Milivojević, bubnjar Ekatarine Velike koji će sa nikšićkim muzičarima izvesti nekoliko pesama sa poslednjeg albuma Milana Mladenovića. Pored afirmisanih muzičkih imena ovogodišnji Bedem fest će pružiti priliku i onima čije vreme tek dolazi, te je potvrđen i nastup grupe Neuro iz Banja Luke, inače pobednici banjalučkog Demofesta prošle godine.

Ovo je samo deo muzičkog programa, a kako se bude bližio dan početka festivala organizatori će povremeno otkrivati učesnike.