PODELI

Solinska Sila nečista i novosadski Pero Defformero nastupiće kao specijalni gosti na velikim koncertima Brkova u Tvornici kulture 8. i 9. aprila.

Nit vodilja je balkanska škola pastirskog rocka sa tekstovima koji su na granici apsurda uz prislanjanje na pirski punk, estradni heavy metal, duševni disco i domoljubne narodnjake.” – stoji u biografiji grupe Sila nečista koja je 2008. oformljena u Solinu. Bend čine Frane Iz Omiša (vokal), Gitak Legenda (gitara), Inspektor Bore (gitara), Drug Komesar (bas) i Nemanja Strašni (bubnjevi). Dosad su prošli puno kilometara i nastupa, ali još uvek čekaju objavu debi albuma naslova “Volim da se sportski oblačim” koji bi konačno trebao biti objavljen ove godine.

7

Bolesna ideja zvana Pero Defformero vuče korene iz nesretnog detinjstva mladića koji je odrastao na Hard Rock-u i Heavy Metal-u ’80-ih, čiji je mozak svakodnevno silovan putem televizije koja je emitirala štetne talase u vidu turbofolka. Puni elana bend u januaru 2008. god. snima dugoočekivani album naziva “Undergrand”. Prošlo je čak šest godina do naslednika imena “Jer to liči na taj način?” koji je nosi 9 lakih komada.

Pesme “Metal sviraću”, “Gastarbajter”, “Volim te”, “Ćerka đavola”, “Fejsbuk Stana”, “Ekstra” i “Sedmica na Lotu” u vrlo kratkom roku postaju omiljene među fanovima, a Pero Defformero sa svojim folk shvatanjem metala prava regionalna koncertna atrakcija.

Šesti studijski album Brkova “Torzo Dade Topića” objavljen je, uz nekoliko padova servera zbog prevelike navale fanova, u petak 12. februara na službenoj web stranici benda. Na dva koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture 8. i 9. aprila bend će ga i službeno koncertno predstaviti.

Cena ulaznice do dana uoči koncerta će koštati 60 kn, a na dan koncerta 70.

Službena prodajna mesta: Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Organizator koncerta je LAA.