PODELI

U noći, preciznije rečeno jutra, između petka i subote u bašti Sava centra, proteklog vikenda dobijen je novi pobednik Belgrade Demo Fest Live. Grupa Phobos iz Beograda ove godine ponela je titulu najboje koju su joj zajedničkim glasovima dodelili žiri, stručni i novinarski, i publika.

Na kraju večeri, koja je počela nastupom pobednika prvog BDFL grupe Ućuti pas, dok su prošlogodišnji pobednici Strah od Džeki Čena svirali “Amsterdam”, “Brisel”, “Kulu” i druge numere iz svog repertoara, sabirani su glasovi oba žirija i publike i došlo se do izbora najboljih među najboljima.

U svekupnom plasmanu, po izboru publike i stručnog i novinarskog žirija treće mesto Belgrade Demo Fest Live pripalo je bendu Revolt X, drugo mesto J&M, a najbolji bend za ovu godinu je Phobos!

phobos 3 by Jasna Kindjic                                                                                                 Phobos

Najviše glasova novinarskog žirija, u čijem sastavu su bili priznati novinari koji svoje delovanje sprovode na radiju, televiziji, u štampanim i online medijima, odneo je bend Revolt X iz Beograda, drugo mesto pripalo je Phobos-u, a treće J&M, dvojcu iz Vršca. Stručni žiri, u kome su sedeli naši poznati muzičari, menadžeri, producenti i organizatori festivala, donekle je imao slično mišljenje sa kolegama iz novinarskog, te je za najbolje odabrao J&M, a drugo i treće mesto dodelio grupama Phobos, odnosno Nebo je crveno iz Subotice. Publika je imala nešto drugačije mišljenje od žirija, pa je prema glasovima posetilaca trećeplasirani Phobos, drugoplasirani Shejdi Kruu iz Sremske Mitrovice, a prvoplasirani instrumentalni rok bend Pogrešna odluka iz Topole.

revolt by jasna kindjic                                                                                          Revolt X

Za najbolji vokal festivala odabran je Goran Živković, frontmen valjevskog sastava Y.O.X., najbolji gitarista Luka Trišić dolazi iz pobedničkog benda, Stefan Dikić iz Pogrešne odluke odabran je za najboljeg bas gitaristu, a iz redova grupe Nebo je crveno stiže najbolji bubnjar – Zoran Ivanišević.

Najboljim bendovima i intrumentalistima pripale su nagrade u vidu muzičke opreme, spotova, audio snimaka, foto sešna i nastupa na velikim festivalima.

I ovo finale, kao i prethodna dva, ostaće upamćeno po odličnim nastupima žanrovski različitih bendova iz svih krajeva Srbije i u izuzetno jakoj konkurenciji odlučivale su nijanse i inspiracija. Treće izdanje finala Belgrade Demo Fest Live je prikazao veliki kvalitet novih bendova u Srbiji i svi uključeni u realizaciju festivala su zajedno dokazali domaći rokenrol ima lepu budućnost!

Foto: Jasna Kinđić