PODELI

Hrvatski pop sastav Pips, Chips & Videoclips nastupiće u subotu 15. februara u klubu Gun. Na koncertu u Beogradu bend će publici predstaviti novi album “Walt” koji je već stekao armiju fanova i proglašen je jednim od najuspešnijih albuma 2013. godine, ali i brojne hitove iz svoje dvadeset godina duge karijere.

Stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni, Pips, Chips & Videoclips vratili su se nakon šest godina od poslednjeg izdanja i uspeli da potpuno osvoje publiku već prvim singlom Htio bi da me voliš, koji je najavio “Walt”. Tokom dve decenije postojanja objavili su osam albuma, a svaki od njih obeležio je jedan period pop muzike na ovim prostorima.

Od njihovog pojavljivanja početkom devedesetih, usledile su brojne nagrade, rad u pozorištu i rasprodati koncerti u regionu, što ovaj bend čini važnim delom Pipsi treći put nastupaju u Beogradu, a ova intimna svirka biće ponovno upoznavanje publike sa njihovom muzikom i emocijama koje nosi.

“Sviraćemo kompletan album ‘Walt’, red je da se ljudi sprijatelje s njim. Naravno, sviraćemo i ključne songove karijere. Vrlo nam je bitno kako ćemo se predstaviti Beograđanima, na način kako i priliči. Veselimo se svirci u Beogradu, bitna nam je jer opet treba da se dokazujemo, trebamo biti našpanovani, a to nas čini svežim i mlađim.” – kaže Dubravko Ivanjiš, frontmen benda.

Mnogi kritičari ocenili su “Walt” kao pravo remek delo, hrvatski mediji su ga svrstali u sam vrh liste najboljih izdanja 2013. godine, a publika je uzvratila rasprodatim koncertima na kojima su prethodnih meseci promovisali album.

“Walt je utemeljen na legendi da je Dizni, pre smrti, dozvolio da ga zalede kako bi ga neko nekada odledio, oživeo u nekom drugom vremenu. Album je oda ljubavi, oda detinjstvu. Tu detinju, iskonsku želju za životom svi gajimo, svi je tražimo u pesmama. Najbolje pesme su poput vremenskih kapsula, zaleđene i nepokvarljive do kraja sveta.” – ovako Pipsi opisuju svoj album, a to je i savršena pozivnica za publiku da zajedno sa njima podele tu energiju.

Koncert u klubu Gun počinje u 22 časa, a ulaz će biti besplatan.