PODELI

Alter-rock bend Nord iz Rijeke, aktuelni pobednik Demofesta, objavio je novi video-singl, ovoga puta za pesmu “So Alive” sa nadolazećeg albuma “Play Restart”, čije su snimanje dobili kao nagradu upravo na poznatom banjalučkom festivalu demo bendova.

Vođen DIY filozofijom, spot za pesmu “So Alive” je osmislio i isproducirao sam bend te su ga snimili, režirali i montirali zajedno sa riječkim kinematografom Reneom Gallom, a premijeru je doživeo putem muzičkog portala Muzika.hr. Glavnu ulogu, oko koje se vrti radnja spota, iznela je Ivana Kalc, riječka plesna umetnica i koreografkinja.

Spot je osmišljen kao plesna predstava na kojoj su jedina publika članovi benda. Kalc svojim nastupom utelovljuje energiju i zajednički duh benda, a bend ima priliku videti uživo svoj “koncert”.

“Čeka nas veoma uzbudljivo ljeto, završetak snimanja debi albuma, zanimljiva vokalna suradnja i nastupi na nekoliko velikih festivala u regiji”, kaže Mihael Prosen, frontmen Norda, dodajući da je nakon ovog uspešnog snimanja bend odlučio snimiti video-singl za svaku pesmu sa nadolazećeg albuma.

U nastavku su zakazani nastupi benda Nord u regiji:

13.06. Danube Rock Festival (Galati, Rumunija)

–  22.06. InMusic Festival (Zagreb, Hrvatska)

–  23.06. Riječka Zvečka vol.2 (Rijeka, Hrvatska)

–  23.07. Demofest (Banjaluka, BiH)

Više o informacija možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici benda Nord.

Nord će album “Play Restart” predstaviti uživo publici Demofesta poslednje festivalske večeri. Ovogodišnje, deveto izdanje Demofesta biće održano od 21. do 23. jula u Banjaluci.