PODELI

Španski metar, po sedmi put otvara vrata ljubiteljima filma u Kulturnom centru Novi Sad od 28. maja do 1. juna 2014.

Reviju španskog filma pokrenuo je Institut Servantes 2008. godine. U svojim dosadašnjim izdanjima, Španski metar se trudio da ostvari više ciljeva, među kojima se ističu promocija španske i latinoameričke kinematografije, želja da postane prepoznatljiva manifestacija kada je u pitanju filmska ponuda veoma kvalitetnih filmova, kao i da se doprinese afirmaciji Beograda i Novog Sada kao otvorenih gradova sa bogatim kulturnim programom.

Španski metar, koji 2014. puni sedam godina, značajno doprinosi promociji filma na španskom jeziku, predstavljajući njegova najbolja ostvarenja. Odabir filmova je izvršio filmski kritičar i ekspert Nebojša Popović. Filmovi nam, pored vernog prikaza audio-vizelne industrije hispanskog sveta, nude i širok uvid u savremeno društvo.

Sa svojim već utabanim putem, kao manifestacija koja se nestrpljivo očekuje, Španski metar je postao univerzalno mesto susreta i okupljanja, predstavljanja i prikazivanja filmova na španskom jeziku. Ova revija danas predstavlja nezaobilaznu stanicu za ljubitelje sedme umetnosti i za publiku željnu da vidi nove tendencije i tehnologije u filmskom i audio-vizuelnom svetu.

Revija se organizuje u saradnji i uz podršku Ambasade Španije u Beogradu, Kulturnog centra Beograda i Kulturnog centra Novog Sada.

Raspored prikazivanja filmova možete pogledati ovde.