PODELI
LET 3 - Hala 6 Novosadskog sajma

Za kraj jos jedne vrlo uspešne godine u muzičkom smislu, jer bilo je mnogo odličnih dešavanja, singlova, spotova, albuma, Novi Sad je u četvrtak, 27.12. dobio pravu poslasticu!

Riječka grupa Let 3 održala je koncert u hali 6 na sajmu i poleLET3smo mi u dobrom raspoloženju u susret 2019. i novim muzičkim avanturama.

Zbog radova u Kineskoj četvrti, SKC našao je rešenje kako da nas ne uskrati za uzivanje u muzici bendova koje volimo. Hala je pregrađena tako da liči na prostor Fabrike, a posetiocima je više važno ono što se dešava na bini od same lokacije.

Za uvodno zagrevanje u svakom smislu pobrinula se novosadska grupa M. U. D. A. sa jednim bubenjem, dve bas gitare i ritmičnim pesmama.

Oko pola 11 pojavila se čuvena riječka atrakciija kostimizirana kao da je Noć vestica, no svakako navikli smo da sa njima ništa nije obično, a da su pesme sa duboko skrivenim i neskrivenim porukama uvek podvučene ekscentričnim kostimima.

Kostur na štulama bio je kostim u kom se Prlja pojavio na bini i tako otpevao dve-tri pesme. Baš kako to i biva na njihovim koncertima, publika je sa oduševljenjem prihvatala sve njihove ludorije, te se beskrajno radovala svakoj narednoj pesmi. Nisu izostali veliki hitovi poput „Dijete u vremenu“, „Omađijaj me“, „Tišu“, „Profesor Jakov“, „Drama“, „Riječke pi*ke“ i „Ero sa onoga svijeta“. Na „meniju“ se obavezno našla i pesma „Izgubljeni“ koja čini da spremačice klubova i prostora u kojima ovi dečki nastupaju, budu ekstremno ljute zbog silnog perja koje se razleti po celoj sali.

Let 3 važi za bend koji garantuje dobru atmosferu, provod za pamćenje i kvalitetnu svirku. Ništa nije omanulo ni ovog puta. I ove večeri Novosađani su bili dobra publika Riječanima i tako nastavili niz sjajnih svirki i sjajnog provoda koju Riječani i Novosađani zajedno prave.

Više fotografija pogledajte ovde.

Ivana Jovanović
Foto: Andrea Magazin