PODELI

Nakon osam četvrtfinalnih večeri odabrano je osamnaest bendova koji su ušli u polufinale Belgrade Demo Festa.

Polufinale će biti održano u klubu Danguba 13, 14. i 15. juna gde će se svake večeri šest bendova takmičiti za ulazak u finalni krug.

U polufinale su se plasirali: Ućuti pas (Lazarevac), Uzemljenje (Beograd), GodDamn (Vranje), Regulator (Vrnjačka Banja), Marienfeld (Pančevo), Jelizaveta Bam (Zaječar), Neke Face (Zrenjanin), Knap (Beograd), Sivi (Pančevo/Beograd), InfinitY (Požarevac), Helm (Priboj), Zvučni Zid (Beograd), Hadži Prodane Duše (Užice), Bas i Stega (Pančevo/Pazova/Beograd), Centralna Aktivnost (Beograd), Young Husbands (Beograd), Meda Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi) i Dok7 (Niš).

Među polufinalistima su bendovi koji su stilski različiti i svoje pesme većinom baziraju na rock, grunge, alter, indie, industrial, metal, core, reggae, ska, punk žanru.

Iz faze u fazu, iz večeri u veče Belgrade Demo Fest Live potvrđuju da domaća rok scena ima budućnost, jer je autorski i izvođački kvalitet muzičara i bendova na visokom nivou. Po rečima predsednika žirija Baneta Loknera ovo je po kvalitetu najbolji demo festival u poslednjih dvadesetak godina na ex-yu prostoru, a svakako je po broju učesnika i dužini trajanja najveći demo fest ikada organizovan u Srbiji.

Veliko finale održaće se 23. juna u bašti KST-a, kome će prisustvovati veliki broj organizatora festivala iz regiona, novinara, menadžera i ostalih zainteresovanih strana.

Jedna od nagrada za pobednika BDFL-a je i nastupa na Arsenal festu 28. juna na Garden bini.

 

 polufinale_bdfl

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.