PODELI

Ilija Đorđević iz Smederevske Palanke objavio je svoju prvu kompoziciju za klavir, nastalu pre četiri godine, koja  je tek sada ugledala svetlost dana.

„Auroru“ je snimio u kućnom studiju, aranžman je uradio njegov prijatelj, Stefan Zlatković.

Ilija svira klavir godinama i ovu kompoziciju je odsvirao sam.

“Aurora na latinskom znači izlazak sunca, tako da ova kompozocija najavljuje album koji planiram da snimim do kraja tekuće godine. Na istom albumu dominiraće uglavnom klasični instrumenti. Pokušaćemo da spojimo i instrumente drugih kultura, kao naprimer banjo i koto. Još nisam siguran koliko će se numera naći na albumu, ali znam da će svaka imati svoju priču i energiju, jer to je i zakon prirode, energija se ne može ni iz čega stvoriti ili uništiti, može se samo prebacivati iz jednog oblika u drugi, a neka to budu moja muzika i vaša duša.” – izjavio je ovaj talentovani mladić za naš portal.

O sebi još dodaje da je rođen u Smederevskoj Palanci zime 1994. na dan kad je rođen i Ozzy Ozborn. Muzikom je počeo da se bavi kao dete “svirajući” majčin klavir. Završio je nižu muzičku školu “Božidar Trudić”, odsek klavir. Svoju prvu kompoziciju napisao je sa trinaest godina i prvi put je javno izveo na svom internom času. Pored komponovanja aktivno je svirao u bendu Beyond, a ujedno je bio i voditelj emisije “UrbanShock” na talasima Radio Jasenice.

Mlad i svestran, sigurni smo da će nas i ostalim kompozicijama prijatno iznenaditi kao što mu je to uspelo sa “Aurorom”.

Inspiracija za ovu kompozicije bili su mu Eddie Vedder i njegov ukelele album, ali i klasični kompozitori poput Vivaldija i Wagnera.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.