PODELI

Program za mlade “Lokomotiva – lokalna omladinska incijativa”, koji se realizuje sa ciljem osnaživanja i aktivnijeg uključivanja mladih u društveni život, otvorio je javni poziv za nove članove i članice Mentorskog kluba. Rok za prijavu je 16. septembar.

U naredna četiri meseca, kroz program “Lokomotive” neformalne grupe mladih imaće priliku da dobiju podršku u razvijanju i ralizaciji ideja koje imaju nameru da donesu pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih.

Kontinuiranu podršku u ovom procesu mladi će imati od strane “Mentorskog kluba” – tima mladih koji imaju iskustva u realizaciji projekata i zainteresovani su da pruže pomoć neformalnim grupama.

Članovi i članice Mentorskog kluba imaće priliku da učestvuju u procesu odabira pristiglih ideja i pružanju savetodavne i logističke podrške grupama prilikom realizacije akcija.

Aktivnosti Mentorskog kluba trajaće od sredine septembra do 15. decembra 2016. godine. Volonterski angažman u proseku bi trajao 4 sata nedeljno.

Svi članovi i članice Mentorskog kluba biće u obavezi da učestvuju u obukama koje će, u skladu sa interesovanjima i potrebama grupe, obuhvatati neke od sledećih tema: timski rad i liderstvo, upravljanje projektima i organizacijom, veštine odnosa sa javnošću i drugo, kaže se u pozivu.

Na taj način biće im omogućeno da steknu nova znanja i razviju i unaprede veštine potrebne za mentorsko praćenje neformalnih grupa čije će ideje biti prodržane kroz „Lokomotivu”.

U Mentorski klub mogu da se uključe mladi uzrasta od 19 do 27 godina, iz Novog Sada i okoline, a prijavni formular može se pronaći ovde.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla lokomotivans@gmail.com ili telefonom na broj 064 229 6511.

Ideje koje su realizovane u okviru prethodnog ciklusa „Lokomotive” mogu se pogledati na zvaničnoj Facebook stranici „Lokomotiva mladih Novog Sada”.

Program „Lokomotiva” realizuje udruženje „HMM…” u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad” i „EDIT centar” – projekat „INFOPOLIS”, a uz finansijsku podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za sport i omladinu, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade grada Novog Sada u 2016. godini.

Izvor: RTV.rs