PODELI

Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ poziva zainteresovana udruženja, organizacije i građane iz Novog Sada, Opova, Žablja i Beočina da se prijave za učešće na dvodnevnoj interaktivnoj radionici o primeni Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja i novog Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave koja će biti održana u četvrtak i petak 26. i 27. aprila u Novom Sadu u prostorijama Omladinskog kluba na SPENS-u, u periodu od 12 do 16 časova (ulaz iznad UNIVEREXPORTA).

Radionica se realizuje u okviru projekta Nov Zakon o zaposlenima, stari problemi? Ka transparentnom zapošljavanju u lokalnim organima uprave koji sprovodi Europolis, a u okviru okviru regionalnog WeBER projekta.

Cilj projekta je da se uveća transparentnost, otvorenost i odgovornost organa javne uprave u procedurama zapošljavanja na lokalnom nivou sprovođenjem istraživanja i zagovaranjem unapređenja ovog procesa u tri jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Ova interaktivna radionica imaće fokus i na mehanizmima i ulozi lokalnih udruženja, organizacija i građana u procesu praćenja primene gore pomenutih zakona – izvori i pribavljanje informacija od javnog značaja; službenički sistem, upravljanje ljudskim resursima i transparentnost rada lokalnih organa uprave itd.teme su koje će biti obrađene tokom ova dva dana.

Učešće na radionici možete potvrditi popunjavanjem kratkog upitnika koji se nalazi na linku OVDE ili slanjem mejla sa kontaktima na office@cdde.rs, najkasnije do srede, 25. aprila 2018. godine. Mejl treba da sadrži ime predstavnika i kontakt podatke.

Za učesnike koji dolaze van Novog Sada refundiraće se troškovi puta u iznosu povratne karte.

Smeštaj nije obezbeđen.

Foto: Pixabay.com