PODELI

Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održaće se od 01. do 03. avgusta, dok će konkurs za takmičare biti raspisan od 05. aprila do 25. maja, a očekuje se odziv bendova iz celog regiona.

Čuveni festival predstaviće se na Sajmu turizma u Beogradu (21.02.2013 – 24.02.2013), gde će biti prezentovane pojedinosti, a po završetku Sajma u skorije vreme biće otkriveni i neki od headlinera.

Organizatori imaju težak zadatak da održe nivo prošlogodišnjeg izdanja, ali sudeći po entuzijazmu i htenju koji pokazuju članovi organizacionog tima nema sumnje da će u tome uspeti.

“Nakon uspešno održane Gitarijade prošle godine, tim koji je izneo posao organizacije odlučio je da iznenadi sve i već sada objavi sve važne datume 47-og izdanja po redu. Nakon Sajma turizma krenućemo i sa bukiranjem izvođača za revijalni deo programa, a za sada pratimo svetske bendove koji sviraju u regionu, ali i šire, jer želimo da sve podignemo na još viši nivo.”, naveo je Goran Radisavljević, jedan od ključnih ljudi u organizaciji festivala.

Od Radisavljevića smo saznali da će se i ove godine organizovati Rock Akademija koja će biti obavezna za sve izabrane takmičarske bendove.

Praksa koja se pokazala uspešnom primeniće se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizovaće se i 17. Moto skup, a takođe će ponovo biti tri stejdža: Main na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

Osim bogatog i raznovrsnog festivalskog programa istovremeno u Zaječaru će biti i regionalni volonterski kamp, zatim smotra izviđača međunarodnog karaktera, a takođe će se realizovati i društveno odgovorne kampanje.

Pobednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto na osnovu glasova žirija odneo VIS Novi Dan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.