PODELI

Bedem fest, pod sloganom „Vjeruj“, ugostiće 22 izvođača od 25. do 27. avgusta u Nikšiću.

Drugi Način, S vremena na vreme i Aerodrom su bendovi uz čije stihove i note organizatori žele da ožive lepa sećanja na stara vremena i animiraju starije generacije  posetilaca da posete festival.

„Vodeći računa o ambijentalnosti zidina i čarobnom ambijentu velike scene i bedema, sa pogledom na simbole grada, jedan dio programa posvećujemo akustičnim momentima. Logičan izbor u tom smislu predstavljace svirke kultne Bo kao i Kralja Čačka“, izjavio je Petar Šundić, izvršni direktor Bedem festa.

Tu su i predstavnici nove i nadolazeće regionalne alternativne scene: Nežni Dalibor, Bitipatibi i zagrebacki Šank. Čast da predstavljaju crnogorsku underground scenu na ovogodišnjem Bedem festu pripala je nikšickom sastavu Gomila Nesklada i podgoričkom sastavu Džej Džej Okoca.

I ove godine Bedem fest će svojim posetiocima predstaviti regionalnu demo elitu, pobedničke sastave partnerskih demo festivala. Tako će Bunt rok festival predstavljati pobednički beogradski bend Degeneza, kao i drugoplasirani bend Empathy Soul Project iz Zrenjanina. Hrvatsku demo scenu  predstavljaće Tight Grips, pobednički bend  iz Karlovca. Subotički festival Omladina predstaviće svog pobednika, zagrebački sastav From another mother. Lista će biti dopunjena pobednikom jubilarnog 50. izdanja zaječarske Gitarijade.

Za prave ljubitelje rokenrola  tu je bend Škrtice, bend sastavljen od članova nekoliko beogradskih bendova koji predvodi Zoran Cane Kostić. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Crnoj Gori.

I ove godine na Bedem festu bice zastupljeni i alternativni bendovi različitih muzičkih žanrova koji garantuju sjajnu atmosferu, poput grupa IRIE Fm, E-Play i Lake.

„Posebno važnom dimenzijom se čini nastup dječijeg hora muzičke škole Dara Cokorilo, čime smo htjeli da na najkonkretniji način utičemo na najmlađu populaciju u smislu uticaja na formiranje njihovih  stavova u smislu muzičkog opredjeljenja. Ovo je posebno važno iz ugla otklona od nezeljenih uticaja“, dodao je Šundić.

Ljubitelji hip hop scene uzivaće u premijernom nastupu Frenkija.

Zoster je od ranije poznat publici, a od poslednjeg dolaska bend je objavio album.

Alex Kelman, bend koji osvaja Evropu svojim specifičnim zvukom punim ritmova, boja, gitarskih i klavijaturskih deonica  promovisaće aktuelni album Siberian Pop turnejom po Evropi.

I ove godine otvoren je poziv biciklistima da uzmu učešće u turi “Bedem Karavan”. Zainteresovani se mogu prijaviti na mail bedembike@gmail.com.

Cena ulaznica je 5 EUR po danu festivala. Prodaja ulaznica će početi od 10. jula na svim prodajnim mestima Gigtix-a, kao i na samom festivalu.

Za sve dodatne informacije u vezi sa festivalom smjernice mozete pronaci na sajtu www.bedemfest.me.