PODELI

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju, 5. avgusta, na dve lokacije: na Letnjoj Pozornici u Niškoj Tvrđavi, od 20:30h biće održana srpska premijera dokumentrnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prikazan “Liberation Day” film o kultnoj grupi Laibach, snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji.

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika…) biće priređen i operski omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena. Na početku programa, u 20:30h nastupiće renomirana operska pevačica Anita Ferlez.

Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” prisustvovaće i kompletna postava grupe Laibach, koja će održati celovečernji koncert.

Iste večeri, na Trgu Kralja Milana od 20:30h biće prikazan prošlogodišnji lauerat – film “Đango”, kao i dokumentarni film o Nišvilu.

Ulaznice su u pretpredaji na svim prodajnim mestima CTS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo (Obrenovićeva 38), Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje) i Vintage shop (Davidova 9).

Prvi kontigent ulaznica po promo ceni od 750,00 dinara je rasprodat, a od danas do nedelje, 5. avgusta ulaznice će koštati 1.000,00 dinara. Na dan svečanog otvaranja Nišville Movie Summit-a, kao i na ulazu u Letnju Pozornicu, cena ulaznice iznosiće 1.200,00 dinara.

Napomena: ulaznice za muzički program Nišville jazz festivala (od 9. do 12.avgusta) neće važiti za otvaranje Nišville filmskog festivala i koncert grupe Laibach u nedelju, 5. avgusta.

Satnica programa na svečanom otvaranju Nišville Movie Summit festivala

20:30 – 20:45 Anita Ferlez

20:48 – 22:41 Film “Marija by Kalas”

22:50 – 00:30 Koncert Laibach

00:50 Film “Liberation Day”

Na ovogodišnjem Nišville filmskom festivalu biće prikazano 100 filmova u revijalnom i takmičarskom programu, među kojima će na Letnjoj Pozornici i u sklopu Drive – in Movie programa svi vlasnici automobila moći da na parkingu niške auto pijace pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Stručni žiri će i ove godine dodeliti specijalnu nagradu za najbolje izvođenje filmske muzike.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta na Letnjoj Pozornici, projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.