PODELI

Exposure music festival interaktivni je showcase festival koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene, a nadolazeće sedmo izdanje EMF-a održaće se 14. i 15. juna 2019. godine na Ranchu Kurilovec u neposrednoj blizini Velike Gorice u Hrvatskoj.

Zahvaljujući saradnji s partnerskim festivalima, Shane O’Fearghail i Milan Kosanović prvi su najavljeni kantautori koji će iduće godine zasvirati na festivalu.

Shane O’Fearghail poznati je irski kantautor iz Dablina, s trenutnom adresom u Beču. Već je imao priliku predstaviti se na EMF-u, a iduće godine na Ranch Kurilovec dolazi kao pobednik s partnerskog festivala. Zahvaljujući partnerstvu sa Sofia singer songwriter festivalom otvorila su mu se vrata za još jedan nastup na EMF, ovoga puta sa svojim pratećim bendom The Host. Shane je do sada izdao tri studijska albuma, njegov stil s lakoćom ulazi u irski indie folk, a ljubitelji muzike povezuju ga s imenima poput REM, Crowded House, Rufus Wainwright III ili Ron Sexsmit.
Na bini je uvek pun energije i u stalnom kontaktu s publikom. Irska muzika Shaneova je prva ljubav te se svatko ko se nađe u publici oseća kao u nekom dobrom pravom irskom pubu. Organizatori EMF-a s oduševljenjem najavljuju njegovo gostovanje: “Pošto je teško uloviti njegov slobodan termin, jako nam je drago nam što će ove godine Shane O’Fearghail & The Host nastupiti u Velikoj Gorici.”

Milan Kosanović kantautor je iz Kljajićeva kraj Sombora. Muzikom se bavi prvenstveno iz ljubavi, a njegove pesme bi mogle oduševiti ambiciozne kolege autore, ali i zadovoljiti i poprilično zahtevne slušaoce. Zahvaljujući pobedi na ovogodišnjem novosadskom TAKT festivalu, kao jednu od nagrada dobio je i nastup na sedmom izdanju Exposure music festivala. TAKT festival, punim imenom Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje, još je jedan festival koji, sa zajedničkim ciljem promovisanja autorske, akustične muzike mladih izvođača uspešno sarađuje i “razmenjuje muzičke talente” s velikogoričkim Exposureom.

Od milja nazvan “Muzički Stonehenge”, prvi hrvatski open air singer songwriter festival, mesto je povezivanja onog najboljeg na međunarodnoj kantautorskoj sceni. Na predivnoj lokaciji, ispod zvezdanog neba i okruženi prirodom nastupi se odvijaju na osam manjih bina poređanih u krug. Osim što je glavna bina EMF-a zapravo sastavljena od 8 manjih, posebnost festivala je i to što se publika nalazi u sredini kruga, a glavni festivalski program odvija na način da svaki izvođač naizmenično izvodi po jednu pesmu, nakon koje nastup preuzima izvođač na sledećoj bini i tako u krug dok svaki izvođač ne odsvira ukupno 5 autorskih pesamai. Zabava i druženje nastavlja se uz nastupe popularnih izvođača na posebnoj bini odvojenoj od kruga, razne radionice te uz DJ-a koji do ranih jutarnjih sati publiku zabavlja u prostorijama Rancha Kurilovec.

Uz izvođače koji će nastupiti na poziv organizatora te izvođače, poput Shanea O’Fearghaila i Milana Kosanovića, EMF je otvorio vrata i svim zainteresovanim kantautorima i kantautoricama koji bi želeli postati deo ovog jedinstvenog muzičkog kruga. Sve što je potrebno, osim posedovanja autorskih pesma, je prijaviti se na EMF takmičenje koje je otvoreno do 24. februara 2019.
Više detalja i uslovi takmičenja dostupni su na službenoj Facebook stranici Exposure music festivala.