PODELI

Američka umetnica i profesorka Kalifornijske visoke umetničke škole, Lin Mari Kirbi, biće gošća Američkog kutka u Novom Sadu (Petra Drapšina 3) 14. februara u 17.00 časova, kada će održati predavanje na temu “Umetnost u Americi – umetost u ambasadama” i predstaviti svoje kao i radove drugih američkih i srpsko-američkih umetnika koje je selektovala za potrebe postavke u rezidenciji Ambasadora SAD u Beogradu gospodina Majkla Kirbija.

Izložba koju je nazvala “Ping-pong” inspirisana je porodičnim pričama vezanim za Beograd i čestim menjanjem mesta boravka njene porodice tokom detinjstva. Ova izložba deo je programa Stejt departmenta “Umetnost u ambasadama” koji se realizuje od 1963. godine u Ambasadama SAD-a širom sveta u cilju ojačavanja veza SAD i drugih zemalja kroz umetnost.

Nakon predavanja od 18.30h biće održana i kreativna radionica “One Love” namenjena mladima, na kojoj će učesnici moći da, uz malo mašte i materijala, naprave poklone i čestitke za Dan zaljubljenih.

Ovaj program vodiće Ana Gužvica u saradnji sa voditeljima Youth Club programa u prostorijama Američkog kutka u Novom Sadu.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a prijave su obavezne putem mail adrese novisad@americancorners.rs za oba najavljena programa.