PODELI

Novosadski bend Wolfram i klub Gerila vam predstavljaju prednovogodišnji stoner/electro/psichedelic/rock/metal spektakl!

Bendovi Wolfram, Lazar i Dojo udruženim snagama grade studio na Petrovaradinu i potrebna su im sredstva kako bi završili studio, odakle će dalje da nam prave svoju autorsku muziku a plan je i da se u budućnosti omogući snimanje, tako da će biti moguće snimanje i drugih bendova.

Wolfram je bend iz Novog Sada, nastao u aprilu 2011. godine. Osnovali su ga Dušan Prentović (bubnjevi, perkusije), Marko Dorić (gitara, vokal, klavijaure, produkcija) i Aleksandar Apić (bas, gitara). Vremenom se postavi pridružuju Branislav Božanić (gitara) i Jana Zurovac (vokal,gitara). Nakon jednog albuma po članu, višegodišnjeg iskustva sviranja koja polako doseže jednu deceniju i mnoštva nastupa na većim i manjim binama, muzika benda vremenom dobija sve zaokruženiji izraz. Žanrovi kao što su post metal/rock, grunge, psychedelic, stoner, sludge, industrial, electronica, tako i uplivi motiva tradicionalne muzike sa ovih područja, prolaze kroz njihovu svirku i stapajući se jedan sa drugim prave leguru melodije, rifa, ritma i elektronike.

Wolfram je svoj prvi, istoimeni, EP objavio 2013. godine (producent:Filip Vlatković – Fipa), dve godine kasnije izlazi debi album pod nazivom „Music Of The Heathen“ (producent:Wolfram), koji je oktarakterisan kao: „dašak svežeg vazduha na alternativnoj sceni Balkana…“ Trenutno, u procesu snimanja i miksanja novog EP-a, rade na zajedničkom studiju, sviraju, čitaju, pišu, slušaju, gledaju i uživaju u muzici koju dele.

BY-PASS je pančevački bend koji je na početku karijere, tokom 90-tih, stilski bio pod uticajem Progressive Rock, Metal, Stoner Rock i Grunge-a, da bi se vremenom oblikovao u nešto što je po definiciji najbliže kombinaciji New Prog i Alternative Metal podžanrova. Na zvuk benda su najviše uticale grupe poput Tool, Soundgarden, Type O Negative, Deftones, Alice in Chains I Massive Attack.

Iako su počeci zvanično vezani za jul 1994. bend počinje sa ozbiljnijim radom i stabilnom postavom januara 1997. Nakon koncertnih dešavanja i snimanja demo snimaka u studijima u Novom Sadu i Pančevu BY-PASS ulazi u studio „Akademija“ u Beogradu gde snima svoj prvi album pod nazivom „Psychoactive“ (Produkcija i miks: Aca Radosavljević i Vladimir Zdravković, koproducenti: Zoran Đuroski aka Đura Misterius i Nikola Vranjković, koji je bio i snimatelj) koji je izašao za izdavačku kuću ITMM iz Beograda u decembru 2000.

Stiff Buscemi je novooformljeni bend koji kombinuje stoner/post/rock uticaje. Ovo je njihova prva svirka.

Karta za ovaj concert će iznositi 300 dinara a sve karte idu u fond za studio. Karte se mogu kupiti u Gerili pre koncerta, kao i na veče koncerta na vratima kluba.