PODELI

U subotu, 16. februara, u velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji, sa početkom u 20h biće izvedena predstava “Indigo” u režiji Branislava Lečića, a po tekstu Duška Premovića.

Pored Branislava Lečića u predstavi igraju Danica Maksimović i Marija Vicković. Muziku i songove pisao je Saša Milošević a sve aranžmane uradio je Zoran Radetić.

U modernom društvu gde identitet nije ništa više do niz obavljenih zadataka, gde se stvari kategorišu površno i pojavno, dve žene, koje sede u zlatnom kavezu, ambiciozne, sposobne, moćne i uspešne kriju se iza ciljeva, interesa i ambicija. Deleći radno mesto, naizgled dele i sudbinu. Drama ’’Indigo’’ je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom svetu, o prodatom, izgubljenom, naizgled nadoknađenom, preplaćenom, precenjenom, izgubljenom i vraćenom, priča o svima nama čije granice otuđenosti čvrsto stoje na horizontu liberalnog kapitalizma.

Duško Premović nas vešto vodi kroz likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema, jeste da zapravo pokrene misao i prodrma kavez. Ovaj komad, rađen u koprodukciji Budva Grad teatra, Smart studia i Doma omladine Beograd, preveden je na engleski jezik i javno čitan u Americi. Svoje prvo izvođenje imao je na festivalu Grad teatar – Budva 2012. godine, a beogradska premijera održana je 25. septembra u Domu omladine.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Kulturnog centra, po ceni od 800 dinara.

Indigo-Promo foto

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.