PODELI

Premijera predstave “Veče sa Tinijem”  zakazana je za 20.novembar 2012 godine na kamernoj sceni  SNP-а u 21 čas, а u predstavi igraju Tanja Pjevac i Strahinja Bojović, režiju potpisuje Bogdan Janković, muziku Marijan Babić, a scenografiju Đorđe Marković.

Komad je napisan u dvadeset i četiri pozorišne slike koje svojom dinamikom i jasnim izrazom prikazuju borbu Tinija, voditelja dečijeg „šou programa“, za opstanak na okrutnoj i nemilosrdnoj sceni „šou biznisa“. Prolazeći kroz situacije sa producentima, agentima, psihoterapeutima i ostalim profilima potrebnim za „uspešan biznis“, Tini je u svojoj borbi za opstanak gotovo isto tako nemilosrdan kao i ono za šta se bori – put do zvezda. U liku Tinija ocrtan je samoživi duh savremenog zabavljača željnog slave, publiciteta, ali i želje za prihvatanjem od strane televizijske publike. Sa druge strane pred nama su svi oni likovi koji iza kamere, a koji su kreatori masovne televizijske zabave čiji se cilj svodi na povećanje gledanosti bez obzira na moralni ili edukativni značaj onoga što rade. Još jednom podvlačimo da se ovde radi o sjajnoj komediji, ali iza koje se krije pomenuti kritički stav.

Predstava „Veče sa Tinijem “ realizovana u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i PLUS Teatra, a finansijsku podršku pružili su Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva RS, Sekretarijat za kulturu grada Novog Sada i Hemofarm A.D.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.