PODELI

Bezbeli Apstraklije su sarajevski bend koji je svojim singlom “Fukara” skrenuo pažnju medija na sebe u celom regionu.

Ovim spotom ujedno najavljuju album prvenac “Kad je bal nek’ je kanibal” koji se snima u sarajevskom studiju “Wood”, a za produkciju je zadužen Haris Ljumanović.

Na svom zvaničnom facbook profilu sebe i svoj rad opisali su sledećim rečima:

“Uvijek kada pomislite da muzika je pod okupacijom, jednostavno Sarajevo Vas iznenadi. Danas je to bend Bezbeli Apstraklije koji na specifičan način kritički se osvrće na stavrnost koja ovaj bend okružuje. Ovaj put to je pjesma ‘Fukara’, ljubav na sarkastičan način ali ipak zaljubljen i autentičan, sa Vratničke kapije, iz Bističke primaće sobe, a boga mi i spavaće sobe Bjelave.

Ono što usrećuje Vas na prvo slušanje, to je opuštenost i rastrećenost slobodom koju donose ‘Bezbelije’ vokal Turbo avazlija, Bassistaga i Estamlija. Jedan spektar Bosanske autentičnosti na komičan način, riješen karakter dizajnom sva tri lika preuzetim iz stvarnog života. Spot najavljuje prvi album pod nazivom ‘Kad je bal nek’ je kanibal’ koji se snima u studiju ‘Wood’ Sarajevo pod audio producentskom palicom Harisa Ljumanovića diplomiranog audio inženjera i vizualnim žongliranjima kombinovanim tehnikama Berina Tuzlića, sve to zaokužuje bass-dance Harisa Kadenića.”

https://www.youtube.com/watch?v=rwUfkvpgRYE