PODELI

Primaeval je šestočlani heavy metal bend iz Zagreba koji čine Mislav Pupić-Bakrac- vokal, Filip Perković – vokal, Allen Axe Šenkovski – gitara, Veljko Vlahović – gitara, Borna Pozojević – bass i Leon Senkovski – bubanj.

Bend ima dva pevača koji su popraćeni žestokim gitarama i zahtevnim solo deonicama i to je njihova specifičnost koja ih odvaja od većine ostalih bendova. Kako to zvuči uskoro ce se i čuti. Na albumu koji pripremaju pojaviće se i neki gosti ali imena, za sada, čuvaju u tajnosti. Reč “Primaeval” na drevnom jeziku u prevodu znači iskonsko zlo a bend su osnovali Mislav Pupic Bakrac i Filip Perković.

Nedavno su objavili svoj prvi singl “Cities of the plain” koji se trenutno nalazi na youtube-u kao najava nadolazećeg istoimenog albuma. Uskoro se očekuje još singlova pre izlaska celog albuma. Žanrovski je to stara skola heavy metala sa modernijim zvukom, snimljena u Allen&Leon Senkovski laboratoriju, a mastering je odradio John Davis (koji izmedju ostalog radi Led Zeppelin, Queen, Opeth, U2) u Metropolis studiu u Londonu (jedan od najboljih muzičkih studija na svetu).

“Postavili smo odlične temelje za naš ‘Primaeval’ zvuk koji ćemo vremenom jos nadograđivati u skladu s mogućnostima i sredstvima s ciljem da se postigne pravi moderni heavy zvuk. Ovo je prva od 12 nadolazećih pjesama koje će se nalaziti na albumu a gošća je Ana Ivanov koja je odsvirala violine. U fazi smo pripremanja i snimanja ostalih pjesama pa isto tako i u potrazi za izdavačem” izjavili su.