PODELI

Imaju 33 godine, ali svi zajedno. Zovu se Olga Čegar, Pavle Zvekić i Luka Malko. Dolaze iz Subotice i sigurno su najmlađi Funky bend u Srbiji, a možda i šire.

Olga, Pavle i Luka su stari drugari. Kao i kod svih bendova, mlađih, starijih, onih srednjih – i naše subotičke drugare spojila je ljubav prema muzici i potreba da kreiraju nešto drugačiju muziku od one koju slušaju i uče redovno u Muzičkoj školi.

Pavle i Olga uče klavir, Luka gitaru, svi imaju 11 godina i svi vole da se oprobaju u različitim muzičkim vodama. Naime, Pavle se već nekoliko godina bavi beatbox– om i prvi put je nastupao pred većom publikom u zvaničnom programu Jazzik– a 2010. godine.

Sa profesorkom Kiš Anikom, Pavle i Luka redovno nastupaju u okviru Ritmolend sekcije. Luka već deli prvu medalju na takmičenju u Srbiji u izvođenju na klasičnoj gitari. Olga, iako joj je osnovni predmet klavir, pevanje usavršava već nekoliko godina.

Bend Timebreakersi nastao je pre godinu dana i, kako kažu, imaju skoro 10 autorskih pesama – gotovo jedan ceo album. Pesme su im uglavnom na engleskom jeziku, a za potrebe Junior Jazzik– a 2012. i CD- a Junior Jazzik, koji će pratiti ovaj projekat, svoju pesmu Funky Melody uradili su i u verziji na srpskom jeziku. Timebreakersi će nastupiti i na ovogodišnjem festivalu “Omladina”, naravno van zvanične konkurencije, već kao uvodna muzička priča u prvim festivalskim minutima.

Obavezno pogledajte i poslušajte ove sjajne klince.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qGeC1wbiZUQ]

Izvor: subotica.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.