PODELI

Premijera dokumentarne pozorišne predstave o najstarijoj naciji na svetu „JAMI DISTRIKT“, u režiji Kokana Mladenovića, biće odigrana u petak, 24. marta od 20 časova u Firchie Think Tank Studiju u Novom Sadu.Ograničen broj karata za premijeru možete kupiti na svim prodajnim mestima GIGS TIX. Cena karata u pretprodaji je 800 dinara, a na dan premijere koštaće 1000 dinara.

U predstavi glume Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković, tekst je napisala Milena Bogavac, dok je za originalnu muziku bio zadužen Marko Grubić. U predstavi sviraju Džemal al Kisvani i Marko Grubić iz benda „Vrooom“.

Predstava problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država u hi-tech svetu 21. veka. Nacije proizvode ratove i ratovi proizvode nacije. Ko je prvi počeo? Dokazaće se! Nacija koja dokaže da je evoluirala direktno od majmuna, dobija nagradnu vožnju u luna-parku istorije. Da li su nam u eri Interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije? Do kraja 21. veka, očekuje se da će većinu intelektualnih i fizičkih poslova obavljati roboti. Da li će roboti imati nacionalnu svest? Da li će biti robo-rodoljubi i robo-patriote? Da li će ideja nacije završiti na smetlištu istorije, ili će tamo završiti oni koji u nju veruju? Da li ćemo u 22. vek ući u cipelama iz 19. veka, i da li nas žuljuju te razgažene cipele koje odavno nisu lepe? Nisu lepe, ali da li su udobne?…