PODELI
Foto: Zoran Lončarević

Prema navodima “Novosti” i njegov sin Vasil Hadžimanov je pozitivan na kovid, ali nema nikakve simptome bolesti. Da je pozitivan saznao je prilikom rutinskog testiranja prilikom dolaska u jednu zemlju EU.

Bio je oženjen pevačicom i glumicom Senkom Veletanlić, sa kojom ima sina Vasila Hadžimanova poznatog džez muzičara.

Kantautor, pesnik, glumac Zafir Hadžimanov je rođen 1943. godine u Kavadarcima, Makedonija. Završio je gimnaziju i muzičku školu u Skoplju, gde je počeo da se bavi muzikom i pozorištem. 1967. godine diplomirao je glumu na FDU u Beogradu. Paralelno sa studijama, nastupao je kao pevač zabavne muzike i snimio svoje prve dve ploče na kojima je i autor tekstova.

Snimio je veliki broj albuma i odigrao glavne uloge u nekoliko mjuzikl predstava. Objavio je šest knjiga poezije, dve knjige proze i tri knjige muzike za decu.

Karijeru je počeo još kao student glume. Igrao je glavne uloge u filmovima Žike Mitrovića “Nož” i Trajčeta Popova “Krvava makedonska svadba”. Ali ga je muzika “ukrala” glumi.

“Bila su to sjajna vremena. Stalno su mi se otvarale uporedne karijere. Snimio bih film, pa bih dobio poziv da idem na veliku muzičku turneju, vratio bih se sa turneje, pa dobio poziv da glumim u predstavama i filmovima… Čitav život sam imao dileme oko izbora. Ali mislim da nisam pogrešio. Postao sam veoma rano zvezda u bivšoj Jugoslaviji kao pevač. Ljudi su me zavoleli i eto vole me i dan danas”, govorio je Zafir Hadžimanov.

Izvor: b92